(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
做乜要去回應誹謗果個?佢係法官?佢有權?
盜用同報新聞係兩回事。傳媒無可能將未經證實嘅圖就咁出街,如果唔係只要你想一個人社死,話自己係受害人再post 相俾channel c 就已經搞掂
支持又唔比錢,咁你講春咩
咁得意,即係媒體又變左有權力既執法機構?

本身就完全唔使回應佢,佢報錯野直接追討佢就得
哩度中國
想問呢個情況傳媒要點樣證實?
受害人都要比哂錄音、whatsapp對話、銀行過數紀錄先有傳媒肯報架喎。照你咁講,騙徒呃完人出個IG post就比人偷相就可以全身而退啦

利申:如果係偷圖,支持個女仔出律師信
成件事係無需要回應個無權力既媒體

佢做錯野損害到你利益,法律上直接追究佢就得

間媒體係無任何權,佢做錯野就風險自負

如果對方係大劉,一早刪左啦,擺明恰個女仔

大劉都出律師信,使撚回應間無權既媒體
唔出現係現場就無風險,笑左
請吧!
依單係美容雞騙案
傳媒證實到騙徒有send 過嗰張相俾受害人已經得

何況打曬厚格

你要追究應該追究邊個send 張相俾事主
笑死 大家鬥鳩up
如果係大劉會唔會冇人認到佢啊?
個女仔嗰兩張和服相又唔係公廁圖
個女仔Account仲要private嘅邊個會知呀?
你不如問吓美容雞點樣喺佢個Private Account偷到張相啦
事主指控人詐騙,已經完成舉證

依家女仔指控人誹謗,係時候舉證喇
完全唔肉緊條女,就算條女係雞都可以

純粹以事論事,覺得CC太撚串,覺得自己係法官有權恰無權既人

就係為左有訪問吸收視,好撚仆街

可以發生係任何人身上

佢話你含左一百條撚,貼左你張相,你成世都比人話你含左一百條撚,要你接受訪問,要你直播屌晒,要你比身份證證明你身份,你又點睇?

成件事邏輯on9,一間完全無權力既媒體當自己既法庭,要求人地作供驗身份,癲癲地
成班channel c打手 仲喺度死咬個女仔

仲講咩傳媒專業操守喎

點錯相 要個受害人證明

而唔係個傳媒自己fact check吓先出個新聞出嚟
講一句就咁多正評
呢度真係多弱智
咪撚就係

仲要係已讀不回人 跟住就出個聲明話人哋唔聽電話

咁撚賤格都有
其實佢唔沖出嚟,冇人知係佢
大頭相都唔係佢
又要推一推呢個post
佢無啦啦收錯料貼左你張相,話你含左一百條撚,你又要去證明比佢睇你無?

你有錢直接告鳩佢賠償你損失啦,使撚回應佢咩

佢係一間無權力既媒體,收錯料點錯相損害到人仲串柒柒

比佢誹謗仲要服務佢真係on9
舉證係去法庭,間媒體無任何權

個個叫佢接受訪問,低能
出面有人識條女,跟住已經話條女

你唔知就唔好亂噏啦
又黎「收錯料」
你有證據證明事主無從騙徒收過張相?
點確認條仔講既野係真,有無合照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞