(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
我都覺得如果係偷相
女事主係唔洗自証清白
但係當你話要人del相
咁姐係表示自己有意要對質啦,咁要求提供幫助都幾合理呀
你比喻我覺得有問題。按你既比喻,依家唔係媒體空口白話講我同性戀,依家係有男事主向媒體聲稱我同另一個男人一齊去gay bar happy,而此男性既社交網站上有兩張辨識度低既相,正常suppose係此男性。而我出嚟話呢兩張相入面既人係我,而我認為報告與事實不符要求媒體修改/撤回報導。

咁我既要求唔係推翻男事主資料指控媒體失實?我就可以空口講白話講兩張相係我而Channel C 錯?

依家係女事主要求修改/撤回報導,女事主又憑咩要求媒體修改?空口就可以要求改咁騙徒都可以就咁要求改啦!而你依家又有咩資料可以響最大程度下判定Channel C係post 錯相?(可能事主俾過你睇更多未公開既資料啦!)

我都讚成女事主揾律師,因為律師會證實女事主身份,有名有姓有代表咁事件Channel C應該就容易處理好多。我諗無律師會響client 身份不明既情況下幫佢做事。
已經咁多日大家都係口同鼻拗解決唔到咪一係自己證明咗清白咪得,啲藝人俾連登仔誹謗完都係自清就算,唔會要求del post㗎啦

唔想就咁算咪提供不在場證據,真係咩都冇又唔想就咁算咪老這一句,法庭差館見囉反正佢哋都冇嘢做 話唔定聽到有機會郁channel c,佢哋好樂意呢
依單嘢仲要嘈幾多日 明明就好易解決
宜家係人地做錯野誹謗
好比面要求佢停止誹謗行為
仲咁撚串話你唔接受訪問我就繼續報,錯都照報

正路係可以直接出律師信,由頭到尾都完全唔使回應一間無權力既媒體

佢報錯相仲要比佢撚都弱智

佢屈你係同性戀,含左一百條撚,你又要去接受佢訪問?使唔使拍條屌閪片比佢做新聞證明你清白?
個問題在於大家覺得個女仔有責任去接受訪問

我個論點就係個女仔係完全無責任義務去回應一間無權力既媒體

有人點錯左你既相,你係無必要去回應佢,係應該直接搵律師處理追究

律師係收錢做野,點撚樣唔接呀,個女仔比資料律師去追究,係完全唔使理間媒體

宜家個問題係個媒體當自己係法官,覺得自己有無張權,未知岩錯可以無成本責任去誹謗

如果對方有個錢佢死左十世啦

間媒體有撚權迫人訪問咩

佢貼錯你相屈錯你,你有能力既直接告佢啦,使撚仲要去回應佢服務誹謗你既人?低低地
係呀!Channel C 應該響女事主姓什名誰都唔知既情況下改晒篇報導。

你咁深信女事主係正確其實你係咪知道更多比公開已知之外既更多資料?
你真係知既不如你代女事主出頭丫!

依家女事主唔接受訪問咪無訪問囉,邊度有迫?寫你唔接受訪問又唔係事實?響無核實身份既狀況下,就算文字說明左邊個會敢用?萬一有第三個有名有姓出黎話和服相中人係佢,Channel C 咪死多兩錢?
冇對質過點可以話「錯都要報」
宜家冇「明知係錯」都要報
佢哋都係左手交右手報男事主俾嘅嘢揸喎

假設男事主講大話
咁係咪啲媒體唔可以轉述受訪者嘅嘢要FC受訪者係咪誠實可靠先
咁我諗會少好多報導啦

咁緊張咪真係出律師信囉的確呢個先係正路喎
支持你幫條女告Channel C
你又要我比錢,又要我訪問?
我係比人屈果個?

以你邏輯,咁你應該比錢我,我再去幫佢,咁你過數比我啦,過啦,你唔過數比我即係你錯,你講輸就講低能野,咁你快啲過數比我

一樣道理,間媒體貼錯你相,話你含左一百條撚,你一係就拍條屌閪片證明你係清白,你唔拍即係我岩,我繼續報,你都低能

宜家你拍條片啦,證明你自己清白啦

你都唔會理啦,你又要人地去理,真係弱智到呢
人哋16歲乜柒都唔識 明明ig得200幾follower又private
比人偷相 係邊比人偷?途徑呢?
如果係ig story偷既 咁佢自己懷疑下 有無自己人去偷相啦
仲有既係 男受害者 都話佢自己收過美容騙徒去旅行相
又咁岩女事主又係去旅行時 send比人哋睇/post過出嚟
越來越怪
你話支持,咁你過數比我啦
你兩大指控

1. 屈錯人
從來無人屈個女仔,一直都係指控美容雞用啲相呃人
仲要無名無姓打曬格,何來屈?

2. 貼錯相
邊有錯?有證據美容雞就係用依張相呃人

假設和服女仔真係唔係美容雞,佢可以申訴既係:

1. 個報道有無誤導讀者,令人以為和服女仔就係美容雞

2. 侵犯相片版權

以上兩個申訴最少都要證明個女仔係張相既擁有人,你純文字唔願溝通點證明?

支持出律師信呀,起碼有名有姓
係應該律師處理,間媒體風險自負,大把案例,最後道歉賠償
講句支持就要過數俾你?你撐到條女咁衡都未出律師信啦嗲條撚咩
依家係女事主要求修改/撤回報導,呢刻唔受訪甚至唔提供證據都唔緊要,首先你都要俾人地核實身份背景卦?

你可以直接揾律師出信,但你認為封信無女事主個人身份資料?定係律師會響client 係邊個都唔知既情況下做野?
你試下張相係劉德華既

跟住CC叫劉德華接受訪問先去處理

人地一早告鳩佢啦

宜家擺明恰個細路女,當自己係法官
16歲 最簡單都係搵屋企人幫手
自己唔洗出鏡/聲都得
中騙案嘅人智商應該都有啲問題
不意外
放相上網就有被盜用風險

被盜用唔自己申訴搵邊個?

你唔好講佢無public 過張相啊

當自己法官?邊有人定個女仔罪?

依家係陳列曬騙案受害人既證據出黎向公眾求公道

至於個女仔相片疑似被盜用
佢都可以陳列證據出黎求公道架
心諗 條友仲肉緊過條女
講到Channel C誹謗 咁唔洗係Threads 講啦 直接出律師信告9 Channel C咪得囉
到時咪知邊個講真邊個講大話囉
嘈咁多做乜姐
利申 食花生
一早話咗post 咗喺小紅書old news is so 唔識串
首先見唔到Channel C 話過同影射過騙徒係邊個,有既話麻煩指正我。而騙徒既社交網站應該係有呢幅相,
你咪試下咩都唔俾既情況下問個官信邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞