(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
睇黎共產黨好驚青楼屍

Channel C 黃架喎
點會錯呀
首先,依家男事主指控騙徒對佢作出行騙,而騙徒有一堆相(包括果兩張無咩可以辨識身份既和服相)響社交網站,而男事主自稱騙徒與社交網站上相片既樣貌係一致。

而女事主指兩張和服相係佢而佢作為第三方無參與事件。咁女事主依家係多多少少都質疑緊男事主既講法,而唔係無憑無據指控話女事主係騙徒,要女事主自己證明與騙局無關。

另外,女事主連電話都唔聽,記者點verify 個ig account 背後人士既身份真係16歲?真係學生?
騙徒放上社交網站既就係偷圖,IG account 傳既就係真?就算唔想受訪,講電話verify 一下都要?要單方面相信女事主既講法,唔洗同男苦主交待?
仲有,前排先有單齋upload身份證盜用身份證開電話卡既新聞。

不過的確,響現有既資料,記者無多說明同只問一次無多幾次請女事主電話/現身說法的確係敗筆。
你都憨撚柒鳩
依加係青楼屍求其拎張相話相中人係美容雞
咁緊係青楼屍提供充足既證據證明佢係美容雞啦
點會係由個女仔自證自己唔撚係美容雞呀
學大陸玩有罪推定呀?
有冇人知條女張相係邊到upload過?
有可能係熟人偷相
打字溝通ok?
人哋有人證物證指控你

你要辯護咪要舉證囉

咁叫有罪推定?
陳撈屍一向垃圾啦,咪又係得黃尸盲撐
其實個啲所謂音訊
用變聲器或AI都搞到
channel c不如再搵多啲證據先再好出片
你講緊證據係指控緊隻美容雞,唔係個16歲女仔

個女仔講明得果兩張唔係好睇到樣既和服相係佢既,其他唔關佢事

你要論證到其他相/出黎見面果個人等於果兩張相,先係合理指控,唔係既話放兩隻葉劉背影相入去話係葉劉都得
苦主錢又出埋
人又見過
又有聲又對話錄音

咁都唔出得片,咁東張西望都唔使播啦

人哋真人指控你,錯的話衰誹謗架
你估講玩?
Channel C無論條女係咪美容雞都做錯啦
而家條女唔係叫你成條片落架,係指出和服個兩張相有問題
正確做法應該係cut走個兩張相,再出個post話有和服相中人爭議要再做調查
之後搵條女拎證據先(人地係DM講左可以提供溝通同俾證據,但唔接受訪問)
如果係誤認既就出條片say sorry同澄清
如果都係冇結論既就出條片整合下D女方個面既證據由交返個波俾網民判斷

不過都唔怪得Channel C班人架啦,做得juicy news實有風險,因為要快要新肯定唔會花好多時間fact check搵證據
而家得班記者擔大旗又唔似舊時有老總做下D風險管理基本上實出事,呢單野罪不致死既又唔洗跟班5毛一齊批鬥
支持channel C 刪走嗰兩副相
如果係有爭議既,我都贊成CC先del左果兩張相再fact check然後出個聲明。但個女仔要求CC將影片下架,我就唔贊成。如果咁易就下架,咁以後有騙案唔等夠357年法庭判完之前都唔使報啦 乜都唔報只會有更多人受騙
我覺得先收起嗰兩張相其實唔係咩大不了嘅事
反正堆露臉照先係男事主話係隻美容雞
所以我唔撐channel c
不過我覺得一開始channel c以為女嘅唔接受訪問+要求刪晒所有相,先撐到咁行而家騎虎難下
你一開始就已經係錯

個女仔係無任何責任義務去做任何野

on撚9要自己主動證明自己清白比一個無權力既媒體,乜撚野邏輯?

個媒體話你係同性戀,你要拍返條扑嘢片比我睇證明你唔係同性戀?如果唔係我一直報導你係同性戀,低能?

邊個post錯相就係邊個責任

叫你刪已經好客氣比面你

識玩既直接就告要求所有賠償,唔使講任何野,比人誹謗仲要去服務誹謗既人?低9能
風向轉完又轉再轉
真係,受害人有證據證明嗰個女人sell美容
咁事主如果唔係佢嚟,咁咪你提供證據證明唔係佢sell美容
有咩問題呢
唔明點解啲人個個都話channel c錯哂
同埋樓上嗰個簡體字已經露出破綻啦
cc嗰副對fc唔fking care嘅嘴臉
同俾唔到新聞價值我就睬你都有味嘅態度
真係極其嘔心
睇吓你班柒頭養咗隻咩怪獸出嚟
媒體幾時變左有權力?媒體係執法機構?
人地係無責任義務去做任何野

你屈錯人貼錯相,人地可以直接告鳩你追討賠償,唔使證明任何野比一間無任何權既媒體

話比你知你做錯,叫你刪相已經比面你

間媒體係無任何權力,仲覺得自己係執法機構,要迫人接受訪問,覺得人地有義務去回應佢點錯相既行為,真係弱撚智

自己錯仲可以咁撚串真犀利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞