(美容雞案) 垃圾傳媒Channel C老屈個女仔唔接受訪問

1001 回覆
184 Like 1021 Dislike
受訪者都有分專唔專業你咁撚好笑
咁客觀描述兩邊嘅情況,都咁多負皮wtf
根本成班都係食花生,冇諗過解決件事
越亂越好..,
channel c唔係文盲佢可以出文字稿,依家係你同條女文盲,叫你哋唔好打字表達
係咪到你文盲睇唔明我寫咩?
我句子嘅意思係呢個世界上冇專業嘅受訪者 所,所以一般人表達得唔好係好正常 因為佢哋唔係記者 唔會好似記者咁有咁有條理嘅表達技巧
打電話又唔肯,打字又文盲
唔檢討自己不特止,走去老屈人
正仆街
係咪文盲係咪你定義?
原來你真係弱智
表達好唔好關係咪受訪者咩事
你文盲先會表達唔好
你話條女文字表達得唔好,但堅持文字溝通無錯,你唔止文盲,而且係弱智

語音明明方便你依啲文盲,唔驚你老屈完人話自己表達得唔好
Ching 你真係幾偏激 希望你唔係Channel C 嘅記者 人哋冇義務要同你講電話嘅 記者係有fc嘅責任 要人哋自己清白真係唔合理 更加唔好叫人檢討打字係咪文盲 對方重要可能係一個16歲嘅妹妹。
你條文盲係咪小學未畢業?用文字表達幾句嘢對你或條女嚟講原來好困難?
所以呢
16歲就可以表達得唔好但堅持要文字溝通
自己表達得唔好就老屈人誤解你意思
咁樣唔關年紀事,係關你人品事

你答我條女話channel c 老屈佢拒絕訪問係咪老屈
連訪問同溝通都分唔到唔係文盲可以係咩
所以我咪講左兩邊都唔撚抵幫
Cc有問題就緊
根本條女自己都好撚有問題
全部留言幫晒條女做咩9
建議兩邊都停一停先
廢撚事炒車
你睇唔明就係人哋表達得唔好 人哋睇唔明你寫乜就係嗰個人係文盲
我之前解釋咗 或者你真係睇唔明 我嘅結論佢可能唔係拒絕你訪問 只係可能唔想用聲畫嘅形式同你做訪問 明唔明? 作為記者你應該問多少少 而唔係已讀不回明唔明?
所以咪話你捉緊字虱 訪問又好溝通都好 只要對方願意提供真相 就唔應該放棄
而家係你咬住人哋講嘅嘢唔放 似乎係你冇乜同理心 比着係我,我會體諒一個中學生表達方面未係咁成熟
唔太方便做訪問
咁清楚你重兜係睇人既有問題
你好撚無賴
打字溝通
唔太方便做訪問

唔係打字訪問
唔係唔太方便做電話訪問

咁清楚你都兜
依家條女同樓豬老屈channel c老屈條女唔做訪問喎
依家條女同樓豬老屈channel c老屈條女唔做訪問喎,又唔認自己表達方面未係咁成熟
咁清楚你重兜係睇既人有問題
同理心唔係俾無賴
自己話完唔太方便做訪問,屈鳩人屈佢唔做訪問
Ching 本來都想同你理性溝通 但你真係太偏激

最後衷心建議 趁早求醫 準時食藥 唔好忽視精神問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞