東京大學 清華大學 香港大學 如果同時收你,你點揀?

142 回覆
0 Like 80 Dislike
任揀科
我會揀港大醫
傻仔
H K U 精 算
香港應該人工最高?
hku
有見地
日本不了
厭女國家
香港唔完美
但叫做好啲啲
學嘢來講UT係最好

難度來講HKU係最低

性價比算唔算清華最好因為香港學生待遇跟鬼佬標準

不過大陸學生嗰種惡性競爭,香港人應該最難適應
東大
香港比你任食女拳自助餐你梗係爽啦
港男就慘啦
香港人入東京大學其實比例高唔高,好似好少收外來生
出街會俾人噴精噴尿
喺港男眼中係動物啫
無乜嘢嘅
但都叫做有向上流動機會
呢方面我認香港係好過日本
讀大學,不讀城市大學,那能讀甚麼呢?

沒錯,無非就是人云亦云、隨波逐流、拾人牙慧 、鸚鵡學舌跟著大眾讀三大的人,這樣沒有個人見解的人,素質品味修養真的很低。一個喜歡香港大學的人素質會很高嗎?讀中文大學的人,在他的心目中,哪怕理論再怎麼逆天,只要GPA好看就行。這樣的人,能有什麼品味?還有些個什麼讀科大、浸大、理大的,肯定是想在大學裡代入進去滿足自己讀神科慾望的人,沒一點文明人應有的修養。而本人,每天清晨,端坐於原木餐桌前,先品味又一城麥當勞的咖啡,然後品味時光隧道剛做的飛機牆和大電視,背景音樂播放著城市大學的校歌。工作時,看著那流水線上一大早就無精打采,拖拖拉拉而被組長責難的同事,反觀鄙人,精神煥發,手腳麻利地猛猛打膠,本人不禁感慨,不是城市大學畢業的人,難怪素質品味修養那麼低。
城市大學是一所歷史悠久、學科齊全、學術實力雄厚、辦學特色鮮明,在國際上具有重要影響力與競爭力的綜合性大學,在多個學術領域具有非常前瞻的科技實力,擁有世界一流的實驗室與師資力量,各種排名均位於全球前列。歡迎大家報考城市大學。
京都大學 number one!
HKU dental 再入政府做
香港東大
絕對係東大啦

東大出黎
日本妹基本上任溝

然後永居日本

三個地方,居住條件必定選日本啊?
一定係清華大學讀馬克思主義
你睇下你仲唔係上黎撩交嗌
但黃屍話去英國喎,鬼佬好喎
你唔係去university of Queensland咩
對波最大嗰個?
你應該去南亜西亜教化個度d男人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞