理大城大,幾時至捨得開番個大門比外來人入去啊

53 回覆
21 Like 35 Dislike
疫情借道意落曬閘,想點呢
岩岩先換左新閘機
真係好老套!排名係城大後面個間市區大學都一早重新開放比大眾市民啦
呢兩間唔入流嘅cheap雞大學鬼有外人去
去foodcourt食個四寶飯姐,咁都要攔我地
去教大囉
上網,睇書,做公司野,傾野,一流
BU慘被攻擊
其實間大學拎緊政府公帑資助 點解可以唔開放比大眾
系,依家想入去訓個晏覺都唔得
宜家港,中,科大比唔比外人入
你咁講公立醫院可以走入手術室?
公立醫院可以食佢個canteen,去佢個便利店買野。

但依家係我地想求其入一間U去裡面求其一間書店買本書或者買支筆都唔L得啊
無記錯疫情前學校無封
但係個canteen有看更睇
外來人唔俾入去,有啲就一係有學生證/教職員證先買到飯
中大好似唔得
小紅書教人用停車場定後門入
宜家系直情係個entrance度落閘,似地鐵個閘,一定要學生證至可以”do”入去
令人諗起2019
仲衰過i 大
理大城大是考入去的
個陣尖東超多打工仔中午走曬去Poly canteen食啦,以前好似美心或大家樂包起左個canteen做,依家無曬呢班客,得番d學生客,poly canteen有無公司繼續願意承包都成問題。而且無左太多公司客,食品個價一定貴,可能以前一碟飯可以做到出面七折八折,依家可能只能夠同出面差唔多。無曬學生價,仲有乜吸引力可言
科大晨早自出自入
讀大學,不讀城市大學,那能讀甚麼呢?

沒錯,無非就是人云亦云、隨波逐流、拾人牙慧 、鸚鵡學舌跟著大眾讀三大的人,這樣沒有個人見解的人,素質品味修養真的很低。一個喜歡香港大學的人素質會很高嗎?讀中文大學的人,在他的心目中,哪怕理論再怎麼逆天,只要GPA好看就行。這樣的人,能有什麼品味?還有些個什麼讀港大、科大、理大的,肯定是想在大學裡代入進去滿足自己讀神科慾望的人,沒一點文明人應有的修養。而本人,每天清晨,端坐於原木餐桌前,先品味又一城麥當勞的咖啡,然後品味時光隧道剛做的飛機牆和大電視,背景音樂播放著城市大學的校歌。工作時,看著那流水線上一大早就無精打采,拖拖拉拉而被組長責難的同事,反觀鄙人,精神煥發,手腳麻利地猛猛打膠,本人不禁感慨,不是城市大學畢業的人,難怪素質品味修養那麼低。
城市大學是一所歷史悠久、學科齊全、學術實力雄厚、辦學特色鮮明,在國際上具有重要影響力與競爭力的綜合性大學,在多個學術領域具有非常前瞻的科技實力,擁有世界一流的實驗室與師資力量,各種排名均位於全球前列。歡迎大家報考城市大學。
舊生都唔俾入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞