銀包幾耐要換?專家:銀包應該三年換一次

142 回覆
19 Like 734 Dislike
銀包對於任何人都好要,除了由款式開始做選擇之外,其實還要從風水學研究那款銀包可以有催財作用,幫你的銀包常滿。

其實一個銀包應該使用多久才換?從傳統玄學角度,最好每三年換一次,因為三年一過,銀包的財氣就會漸漸消失。

正所謂金銀滿屋, 荷包滿瀉,新年買銀包當然要將銀包裝得滿滿。但其實這個同樣是錯,因為銀包要聚財,先要令其看起來平平伏伏整整齊齊,所以夾硬將銀包塞滿,只會令你加快使錢的新速度。

玄學上長銀包最好
很多人的銀包都是折叠式的Bi-fold款式,但其實從玄學上來說,銀紙不能好好平放,要摺叠才可放得下,財氣然自不夠暢通,更不要說能夠聚財了。所以最好選擇能夠打直放的長形銀包,銀紙可打平放得下的,自然財運亨通。
無銀包

搵橡筋十字型WHO實證件
換銀包都要有專家
呢d都要專家
銀紙可打平放得下的,自然財運亨通。
咁如果用電子支付
連銀包現金都唔帶
咁咪全國經濟下行
我就唔信喇
專家
專家
總會有人信呢D所謂無根據既9up

乜撚野3年財氣 你講有財氣就有財氣 ? 你講3年就係3年?

之前睇龜頭bob仲on9 乜撚野男人一定要用長款銀包 然後每一張銀紙要打直而向同一面 ... 屌你老味真係on9 人生就係花費各種時間去呢D無謂事件身上
風水嘅嘢可有可無啫
豬家
換橡筋
月銀包都要問專家,扑野時辰要唔要問埋
都係自我感覺良好
心情好嘅搵錢都易啲
古時用銀兩 條數又點撚計
咁大陸人淨係用支付寶微信唔怪得咁窮
換錢袋
十幾年無換過
如果你每三年換銀包,話唔定發左達了
又唔係咁講
如果唔信風水 係應該要當係騙局 而唔係寧可信其有

否則我求奇9up一樣野去叫人信都得 即係空口講白話
例如我同大家講 落旺角裸跑有機會發達 相信大家只會當我9up一樣
請問個專家係邊位
連個銀包都係能伸不能屈
證明此人不成大器
真 換得越密 越有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞