遊行仲有無用?

17 回覆
5 Like 28 Dislike
嚇到中共鳩縮

不了無撚用
無用呀,你都講下唔遊行你會做乜
無用呀,你都講下唔遊行你會做乜

唔係問我下一步做乜
而係問搞手
我次次都有問遊行完下一步呢

如果覺得遊行無用
下次就唔好搞遊行 搞其他
好多人唔係冷感 你要激大把人唔淆
係啲人覺得巡遊無用
我身邊就有朋友話以後唔撚遊行
行到灰
老實答你,有用。但用處唔在於改變政府,在於喚起public awareness。

當然,要取得更激烈嘅轉變,唯有係暴力抗爭!

唔洗否定任何一種抗爭手段,乜柒都要做。
琴日親身出過來後更加肯定冇用
唔通起屋企訓覺有用?
唔通起屋企訓覺有用?

又來呢d弱智邏輯
訓覺可以休息可以補充精力返工
好過你晒時間晒體力去9行,完全負數

無錯
根本應該搵d患絕症,得返冇耐命既民主死士,刺殺港支狗官,例如猿國強同白頭老妖,何君堯等。

又或者聘請阿拉伯,伊斯蘭或非洲恐怖分子襲擊港支狗官!!!
上次雨革請左2日假去,現場同嘉年華露天營冇分別
唔少人仲攬住條女係度笑係度依依泣泣,大部分時間冇革命氣氛
唔講我以為圍村開盤菜宴

係 自從雨革呢次 都唔會再出
明知出去又係9叫 講下感言 打個J 就散
你地加油啦

認同引起 public allowance
而且仲要比政府知道社會反對聲音
亦同時令國際社會知道同關注到一國兩制既硼壞,
共產黨如取如攜既惡行

好簡單,香港人出名鍾意投訴
但投訴呢個行為係因為不滿而作出既一個回應
你一個既投訴未必有即時既效果
但唔出聲對方唔會改善仲會變本加厲!

而今次既送中條例係對整個社會造成嚴重影響,
遊行表達訴求這一種方式正正體現文明社會可貴之處!
人數係非常重要的!
若通過後仲可唔可以遊行去表達意見或訴求,甚至六四仲能否集會都唔知! 只知道共產黨係信唔過的!

講到有啲激動
點都好!
如果唔支持送中條例既,
6月9號一齊企出黎反惡法!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞