現場報導

1001 回覆
463 Like 11 Dislike
龍尾金鐘喇
頭先龍尾有班阿叔
係咁指住個公安,鬧佢係共產黨隻狗
龍尾pacific place
Cap水大會
好多人捧住錢箱不斷叫人捐錢

經濟負擔得起咪捐囉 你估淫賤聯好撚好呀
其實依次就算出左黎都唔等於係支持泛民 大家只不過係為左班義士

為相同而團結 唔係為團結而相同
見到個婆婆拎住拐杖都照行

好感動

感動還感動
無用還無用
遊行鍵國
【學苑即時】17 : 00 本土民主前線梁天琦及黃台仰正為所有包括港大圍堵校委會、旺角衝突、蠔涌爆炸品案等抗爭者聲援。

出現了

真係需要個大啲嘅組織幫本土義士發聲
泛民搞到好似得最近十幾人先係英雄
希望本民前可以重回正軌,民族黨可以壯大
我曾經對熱血有一絲希望,點知垃圾黎
郁文有冇去?
大家飲多d 水 互相幫忙

而家出,金鐘定中環?
【學苑即時】17 : 00 本土民主前線梁天琦及黃台仰正為所有包括港大圍堵校委會、旺角衝突、蠔涌爆炸品案等抗爭者聲援。

出現了

其實只要一個感染力強既人
加油呀
而家出,金鐘定中環?

中環
龍尾都高等法院
1727分 龍尾係金鐘道
有冇再進一步行動

今日行完返屋企架啦,想有咩行動

出現了

其實只要一個感染力強既人

要點先行到出黎拎到sound先
天琦銅像前用大聲公講野
Lau Ming
食埋個下午茶出黎 巴打頂住

好想食吉野家

金鐘冇左好耐
今次做唔到最有效果既行動 唔代表咩行動都可以唔做
係實際抗爭行動之外 輿論戰一樣重要
之前咁耐以黎個個都話「要xxxx不了」「聽日要返工無人理」
講到香港人已經麻木 已經對於任何打壓都無於衷
今日遊行都已經反駁曬依幾樣野

即使最後真係和平散水 都記得依場係持久戰
之後有遊行一定要出黎 有集會一定要現身
網絡五毛一定要抵抗 輿論戰一定要打

香港有言論自由 唔會好似百度咁一句野就被封
唔會有人check你facebook IP查水表拉鳩你 困你一世
今日係街頭遊行俾黑警影相 佢地無權任意挑釁你拉鳩你
既然可以自由思考 自由行動 自由表達
香港人絕對有條件唔放棄唔氣餒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞