現場報導

1001 回覆
463 Like 11 Dislike
宜家係去終審定金鐘

皇后像
而家出黎會否太遲?

唔會啊出啦頂你!!!

新界出緊黎

再講多次
不反對個時間係去到7:30

http://www.police.gov.hk/info/doc/nono/WCHRN17043943C.pdf

本民前
行完就算?多人行就算?
唔係唔食放題呀?

你喺現場都走啦
成班左膠上台講嘢 係差在未唱歌咋

利申: 已入中環站

咁今日真係左膠發起嘅行動來嘅
金鐘咩出口
本民前

(記住唔好影大頭)
金鐘入得ma?
金鐘入得ma?

入得
本來都灰心

雖然而家都灰心

但我良心都係碼斷講

莫以小善而不為

就算咩都無改變

依個真 遊行真係唔代表啲咩 都預左今日唔會有咩發生

但依家政府擺明同民意對抗

你民意唔單止唔團結 仲要唔現身既話就等於示弱

至少唔好俾政府真係以為香港人咩都忍到

以為司法判決真係大撚曬

直接推罷工罷課(其實暑假未完)
實際d

罷工除非有工會帶頭,唔係個個都驚賴野
香港D工會又廢過外國咁多

基本上香港得好少工會 就算有既影響力都唔係太大
外國D工會其中一個行業罷工其他工會都會一呼百應

Agger

好多都係工聯會屬下出賣工人陷家鏟
中環站f出口少人d
金鐘入得ma?

入得

咩出口 黎緊
金鐘入得ma?

入得 岩岩入隊 唔逼
就到灣仔,金鐘定灣仔好,急求教
就到灣仔,金鐘定灣仔好,急求教

其實都冇問題
中環k出口轉左上就會睇到本民前
本來都灰心

雖然而家都灰心

但我良心都係碼斷講

莫以小善而不為

就算咩都無改變

依個真 遊行真係唔代表啲咩 都預左今日唔會有咩發生

但依家政府擺明同民意對抗

你民意唔單止唔團結 仲要唔現身既話就等於示弱

至少唔好俾政府真係以為香港人咩都忍到

以為司法判決真係大撚曬

直接推罷工罷課(其實暑假未完)
實際d

罷工除非有工會帶頭,唔係個個都驚賴野
香港D工會又廢過外國咁多

基本上香港得好少工會 就算有既影響力都唔係太大
外國D工會其中一個行業罷工其他工會都會一呼百應

Agger

好多都係工聯會屬下出賣工人陷家鏟

教協咁大都唔會叫人罷工
啲人塞一陣就嘈
何況叫佢哋佔領霸路
去咗金鐘海富 想問吓之後應該去邊
話cap水大會嘅人,人地用鎗指住你個頭迫你捐咩?

講真要行就行,要捐就捐俾自己認同嘅組織就得,唔捐更加無問題,你去遊行主要係為個主題目的唔係為咗去捐錢,你唔認同個目的就唔好去行就係咁簡單

71你話係cap水大會我都仲會由得你笑,因為事實好多組織都真係蜂湧响果日出嚟籌旗,包括熱狗
但係仲會話今日遊行係cap水大會嘅,我只能話你一定係五毛,even你可能只係自命清高看懂世事之徒又或者ph值極低嘅熱狗青山鍵國信徒
終點係終審?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞