【四月新番】Re:Monster

88 回覆
1 Like 12 Dislike

https://re-monster.com/

原作
金斬児狐『Re:Monster』
(アルファポリス刊)

原作イラスト
ヤマーダ、NAJI柳田

漫画
小早川ハルヨシ

監督
イナガキタカユキ

シリーズ構成
山口宏

アニメーション制作
スタジオディーン

ゴブ朗 佐藤拓也
ゴブ吉 細田健太
ゴブ美 加隈亜衣
ゴブ江 植田佳奈
ホブ星 山根綺
ホブ里 大森日雅
赤髪ショート 菅野真衣
姉妹さん 山村響
鍛冶師さん 島袋美由利
錬金術師さん 東城日沙子
ルービリア 稗田寧々
好似好撚耐之前已經話要動畫化
睇完第1集好史萊姆feel
主角前世有超能力
但被條囡插死
但劇情好無聊
漫畫睇睇下頂唔順棄左
點解明明自己族都有女哥布林都要捉人類生仔
冇人睇
第一集感覺,成個套路同史來姆同蜘蛛子一樣.
暫時都係相對少少血腥D.(食生肉)
節奏都好Q快.
最初感覺以為幾三級!!
快速看左D漫畫.基本都係無野睇.

整體算OK.感覺唔係好特別.
不要去暗戀…去。。。。
未進化嘅女哥布林都係幼女生唔到掛
睇完第一集 感想係觀望多2集
好似係轉生魔物始祖
有睇但我覺得無野好討論
呢套野前期睇佢群p啪啪啪係主軸
中後期已經吸能力+進化勁到屈撚晒機
佢而家唔係成人向前期吸引力大減
生仔唔係目的 捉人類都係為左扑野
係咪op所有女都屌過哂?
套野根本拎哥布林做gimmick,純粹係作者既惡趣味,先唔講女哥布林可以生,男主之後偽善到話以後唔想族人再捉人強迫生仔,結果男主餵春藥比人,等佢地"自願"同哥布林生,成件事極噁心。
我唔係唔鐘意魔物做主角,一係你就史萊姆咁大家都bbq,一係好似骨王咁,所有種族可以係朋友敵人,殺人還殺人,唔會有偽善
淨係睇第一集已經有改過 唔同漫畫
係咪屌過哂答唔到
但係有d屌過既 op冇出
餵春藥 等d精靈忍唔住"自願"同哥布林做愛
on99
係咪哥布林嗰套
漫畫睇睇下頂唔順棄咗,個方向好嘔心,完全係作者自己power fantasy同咸濕嘅意淫
Ching,你對哥布林係咪有啲誤會,係異世界嘅作品之中嘅哥布林同獸人明明最出名就係捉啲女去女女女
大多數有幾對哥布林兩兩成pair冇比主角屌
金毛蘿莉我未睇到有屌就棄左,唔知後期有冇屌
但主角內心有講過好想屌佢但因為其它原因壓住左衝動
其他作品既哥布林唔係因為冇女性先捉其他種族?
咁撚癲?
睇過漫畫
之後戰力澎漲到On9+亂鳩咁屌女
完全係純粹滿足作者ff 嘅story line
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞