[無傷大雅] 林峯討論區(7) 5月1有九龍城寨睇

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
會唔會套戲完咗之後 又即刻跌返落去
仲要有咁多人讚好
咁依家仲有套新劇上嘅 唔該華納下個月好幫佢plug歌食住個勢
不過坊間讚多過彈就已經ok啦
唉 threads真係俾劉俊謙洗晒版
林峯都有唔少人講嘅 不過啲05後妹豬係唔知點解鐘意件劉俊謙多啲
可能亞太區事件太勁 D人印象得呢個
其實唔講年紀 男神個樣有得同佢揮wo
D妹豬覺佢後生D掛
老實講啊條友成日唔謝票好似真係懶大牌咁
過咗十幾年仲加埋依家啲垃圾新人群魔亂舞都仲係呢個印象流真係唔知講咩好
同埋其實講年紀條友都唔細啦 唔講以為佢廿幾歲
係wo 好似比較少出現咁
真係男神污點 tbb幾時還俾佢?
班妹豬係咪有份投票金像獎先,好心唔好成日介意啦。

佢係靠個假髮,電單車,玩刀啫,老實講,唔係都唔會做咁多戲,35歲依家先俾人講。

反而行內人,影評人,導演都係最讚林峯,彭秀慧咪覺得林峯正囉。

如果44歲人仲行偶像路線,死得啦。

全盛程亮屌打佢啦
印象呢啲嘢唔到依家tvb可以改變
咁我覺得就算年紀大咗keep得好都仲可以係靚仔嘅 郭富城, 古天樂呢啲到今時今日都仲好型屌打劉俊謙啦
原來瑞導係睇演唱會同MV 欣識佢, 而唔係電視劇。

「我以前睇過林峯演唱會及《Chok》MV,在舞台上做到Chok,畀到我好深印象,覺得佢有好多可能,而且在電視台出來有一定演技,佢好聰明,我畀《獅子山下》難民故事佢睇,佢就揣摩到點演角色」。

原文網址:

https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/news/20240510/1715275489157
On9 jai

《九龍城寨之圍城》導演鄭保瑞 : 無諗過《智齒》香港票房會咁低
https://lih.kg/bJCKRwV
#18 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
竟然係chok 證明幕後睇嘢同觀眾係唔同

可能當年佢係見chok咁多人講先去睇下邊個係林峯
然後發覺幾掂
難得有人講真話
大膽預言九龍城寨未來會比連登仔踩到落地底泥
https://lih.kg/3693115
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞