超哥,再唔派消費劵刺激吓經濟真係唔掂!

283 回覆
790 Like 35 Dislike
你小紅書講先睇到架,連登係傻佬孤島

btw,記得用簡體字加強說服力
樓主住公屋攞綜援表示咩嚟

派2500餐飲券
派2500其他消費券
斬都係斬個人,派完老闆賺既係大家既消費卷,係以量計
點計老闆都係賺
廿三條嘅後果
派完咪又係返深圳消費
用上一次嗰招
所有商家有補貼,但市民無
你講既呢班冇交過稅既人
咪代表佢既收入唔夠高到要交咁多稅
派消費券嗰期 商家大部分都會加價
如果唔比消費券嗰班低收入人士
咁嗰班人重會唔會消費
應該問班有錢人收重稅
交稅過5000派5000
交税唔過5000派double
有北上既唔派 睇佢敢唔敢
超哥,求下你派錢唔撚掂啦
香港收皮了…. 我地仲點搵食
消費卷原意就係益商家
你就想
跟本就應該喺咁
仆街連d 未返過工既學生都有錢派
唔好派錢, 應該免差响地租減稅
都冇交過稅嘅人
派5000咪即係喺庫房度拎5000出嚟俾人洗
應該就交5000以上稅嘅人先可以拎$5000消費券
你講既呢班冇交過稅既人
咪代表佢既收入唔夠高到要交咁多稅
派消費券嗰期 商家大部分都會加價
如果唔比消費券嗰班低收入人士
咁嗰班人重會唔會消費

應該問班有錢人收重稅
交稅過5000派5000
交税唔過5000派double

發覺你9up無譜
派消費劵如果係為左比啲人洗哂派左既錢 咁就不如直頭補貼商店啦 派消費劵係要啲人洗突 係自己銀包拎錢出黎 唔係洗撚派比你咩直接補貼算尻數啦
咁要人洗突先係重點 點會係搵窮人幫手呀
窮人洗黎洗去咪又係日常生活開支 派左5000蚊會唔會同你洗突返5000呀
仲有 依家啲人唔洗錢係因為啲野唔撚值 經濟唔好留多幾個錢係身 派消費劵解決到問題咩?你係價廉物美自然生意做得大 你係貴既派多多消費劵都幫襯唔到幾多次啦
仲有根本無交稅既人本來已經應該要用第二啲方式貢獻返社會罰尻佢地120小時社會服務令就真屌佢老母
我乜都聽唔到

反駁隊出動
斬有錢佬派錢比市民消費比有錢佬?
唔喺香港消費做水魚唔代表經濟唔掂
真係經濟唔掂仲會咁多人飛日本同北上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞