想請教下google photo backup既問題

8 回覆
0 Like 0 Dislike
之前部機sync左自動back up所以無理到

而家先發現google photo係將d相合拼左一個folder以時間軸來分類

本身手機D 相分類左係whatsapp, wechat , 或者其他folder 既相
想問下點樣upload 上google係跟我手機既folder來分類?

而家先發現google photo係將d相合拼左一個folder以時間軸來分類

本身手機D 相分類左係whatsapp, wechat , 或者其他folder 既相
想問下點樣upload 上google係跟我手機既folder來分類?

自己開個album再揀相up
呢個係 Google photo極度戇鳩嘅缺點
你唯有用第三方 app幫你分類 upload

google photos係冇folder呢個概念
初初都唔慣,不過其實用落我覺得都唔錯。

尤其自己分folder好多時會有duplicate既情況。

而且Google photos你試下善用search,係你估唔到咁強大。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞