【純素家庭】9歲女茹素治濕疹 7歲仔發燒不求醫 丈夫:你癲㗎?

144 回覆
108 Like 49 Dislike
西醫一黎就話類固醇
咁細個就類固醇大個仲得了既
真係唔知邊個痴線

點解華人聽到類固醇個個都係咁戇鳩既反應

笑笑笑好撚on9,西醫皮膚病識撚醫咩除左俾類固醇仲識咩。仲要治標不治本,身受其害就會明,識多啲人啦

西醫起碼治到標
我次次食中藥食完仲犀利
陰功咁細個就要食齋

多謝佢老母
和尚都食素又唔見班和尚死晒
咩害死個女
得啖笑
想問下如果想驗致敏源邊間好

去私家驗血啦

就係想問邊間私家
西醫一黎就話類固醇
咁細個就類固醇大個仲得了既
真係唔知邊個痴線

點解華人聽到類固醇個個都係咁戇鳩既反應

笑笑笑好撚on9,西醫皮膚病識撚醫咩除左俾類固醇仲識咩。仲要治標不治本,身受其害就會明,識多啲人啦

西醫起碼治到標
我次次食中藥食完仲犀利

其實中西都一樣 食左唔一定好 中醫都會叫你戒口 可能都係食素好啲
發現好多食素既人都係咁
盲目迷信一套
發現好多食素既人都係咁
盲目迷信一套

因為純素撚好多都係激進左膠黎
之前有段野講濕疹除左有遺傳之外,其次就係未出世果時,呀媽無介口亂食野......

可能冇清胎毒 就算幾清 香港環境潮濕問題 人體好易聚濕 有時冇得解釋咁多 真係小朋友唔好彩
想問下如果想驗致敏源邊間好

去私家驗血啦

就係想問邊間私家

見營養師 佢地會介紹你去驗血架
樓上好多人見到素食就起晒鋼 內文唔睇
驚死素食被證明有益嘅話會有人迫佢食咁
中西醫都無用食齋有用咪食齋囉
又無逼其他人食齋
最多建議有皮膚病可以試下食齊
咁都要屌
小朋友唔洗食蛋白質都講得出
個女營養不良生得矮D仲話第時細細粒得人鐘意
佢個仔真係多得佢唔少
呢度有幾多人唔睇文淨睇標題
菇素其實絕對無問題,而且佢係跟足營養需求去做
更重要係佢有頭鬆邊個想生辣利
佢個仔真係多得佢唔少

睇文啦,唔係淨係得奶,肉有蛋白質架
佢個仔真係多得佢唔少

其實食素都可以食到好多蛋白質
而食素食既蛋白質對好多人黎講都好難接受
更何況小朋友 邊有小朋友肯餐餐食豆當飯咁食
再大少少唔加大量豆類 佢地會唔夠蛋白質

利申:蛋奶素食+健身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞