股票倉過百萬既你巴打,生活點過

102 回覆
1 Like 2 Dislike
希望買埋樓, 到40歲有過千萬
流動資產就keep 住200萬up 步入中年.
100萬 每年4%息 每個月都係得3000蚊 點大魚大肉

咪係 起碼 4球 5-6 厘

一個月 收番 萬幾 兩萬
就可以 開始屌9 老細
有一球 其實真係好好做
炒下格仔就夠一日洗用
有一球 其實真係好好做
炒下格仔就夠一日洗用

嬴就係
今年執左 四十萬
如常生活
一球 其實唔係好多

目標上 一千萬

40 就講1000

860 執多 40 變900 萬乎?

一千萬係長期目標 姐
可能十幾年

中期目標係400 萬先
本來諗住30 前 要有100 先
宜家28 都150
人工一年儲到25
35 有400 應該可以達到

有目標 有夢想 唔係錯掛

咁又真係冇錯,加油
不過呢個年紀,有咁上下錢係手會去諗結婚買樓,要專心儲落去唔易
苦行憎咁既生活
一百萬真係好易有 呢個年頭食左三個升浪 由40個升到100個 高位出晒貨 而家手渣3萬股3號仔 其他全部cash

就可以 開始屌9 老細

一百萬孖展倉 孖展100% 二百萬買reit收6厘息
投資來講一百萬真係少
一日升幅已經係一個月糧,不過照樣返工
平時會洗大少少,請下朋友食飯咁

就可以 開始屌9 老細

一百萬孖展倉 孖展100% 二百萬買reit收6厘息

reits 100% margin
price跌市 就好煩

不如 參考starman reits + bond (margin)

不過直債 門檻高
投資來講一百萬真係少

日日都咁 你唔駛返工
投資來講一百萬真係少

咁跌一日點算
每朝都係要返9點
其實好少
多十倍就話唔駛番工姐
工照返

利伸:倉值近千萬,自己打自己工。

咁叫自顧唔係打工
香港使費甘貴,要有一個自住單位外加1000萬股票先唔使返工

利申:窮撚
一百萬真係好易有 呢個年頭食左三個升浪 由40個升到100個 高位出晒貨 而家手渣3萬股3號仔 其他全部cash

點做到咁醒識高位落車🤔

你買咩先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞