[求救] 我隻兔仔唔識用牧草架食草,點算?

102 回覆
17 Like 0 Dislike
同埋呢 醫生建議我用水兜裝水比佢地飲 因為比起樽會飲多好多水 我都轉左兩年水兜 都飲得多水 雖然嘴仔附近d毛會濕但係佢地自己會整理返 壞處係放水兜個個area既尿片會幾濕下 但佢地唔會踩到的

我嗰兩隻用兜裝水要望住佢地飲
唔放得太耐
佢地會咬起掉開 成日食完糧就反轉個兜仔
有時仲柯尿落去 成日問佢 係知唔知自己係傻鳩
同埋呢 醫生建議我用水兜裝水比佢地飲 因為比起樽會飲多好多水 我都轉左兩年水兜 都飲得多水 雖然嘴仔附近d毛會濕但係佢地自己會整理返 壞處係放水兜個個area既尿片會幾濕下 但佢地唔會踩到的

唔放得太耐

好有性格

唔放得太耐

要買個好重的 我係^我愛兔兔^ 個到買 水果print的兜 好L重的 全部兜都係重到hihi 的 我有隻屎尿都落過水兜 但多數多係不滿既時候
呢個無得輸 好開心因為佢地唔會再整得反
首先 修修佢d毛先
可以bk兔協d 剪毛服務
熱撚死咩長毛兔

回正題 d草可以直接放籠個地下
唔洗用架。。
兔仔鐘意邊食邊屙 放廁所前面可以訓練埋佢去廁所
btw佢好似好細個 幾歲?

4 個月大

水兜怕唔怕d 水污糟有塵?
因為我隻兔都鐘意用碗飲水,飲多好多

我都有試過用水兜,但好似好多毛,塵個啲野飛落去

我都擔心依樣野

唔放得太耐

我隻兔會屙屎落佢個食物碗
順帶一提,儘量避免用網底嘅籠,我之前咩都唔識,搞到佢生腳瘡。
你可以拆左個網面,用托盤做底。如果想方便清籠,可舖尿片或者環保尿墊墊底!

想請教下 因為我爬過文 唔係話膠+大窿既墊對佢地好㗎咩?只係鐵絲網對佢地唔好

唔放得太耐

要買個好重的 我係^我愛兔兔^ 個到買 水果print的兜 好L重的 全部兜都係重到hihi 的 我有隻屎尿都落過水兜 但多數多係不滿既時候

我隻兔都鐘意屙尿落碗,好on9
順帶一提,儘量避免用網底嘅籠,我之前咩都唔識,搞到佢生腳瘡。
你可以拆左個網面,用托盤做底。如果想方便清籠,可舖尿片或者環保尿墊墊底!

想請教下 因為我爬過文 唔係話膠+大窿既墊對佢地好㗎咩?只係鐵絲網對佢地唔好

都想問依樣+1
首先 修修佢d毛先
可以bk兔協d 剪毛服務
熱撚死咩長毛兔

回正題 d草可以直接放籠個地下
唔洗用架。。
兔仔鐘意邊食邊屙 放廁所前面可以訓練埋佢去廁所
btw佢好似好細個 幾歲?

我驚佢出街熱撚死同驚,唔敢帶佢去剪毛住,暫時24小時開冷氣。
唔好用草架睇見都覺得辛苦
如果籠夠位又唔想就咁擺地不如買多個廁所白擺草
如果籠夠位又唔想就咁擺地不如買多個廁所擺草

如果放養可以試下整個咁既area滿足佢地邊食邊柯
棉花雞
呢個無得輸 好開心因為佢地唔會再整得反

我就係用呢個裝水 面頭用保鮮紙cover 3/4 唔會比太多嘢dit到落d水到

兩隻一齊養會唔會打交?

兩隻一齊養會唔會打交?

我一男一女都一齊養 絕左育 好frd frd的
兩隻一齊養會唔會打交?

一開始會,其中一隻desex之後就冇再打過
不過比另一隻追住un
1. 你新手唔好搞咁高難度既道具先,因為你唔熟兔仔習性同隻隻生活&飲食性格都可以好唔同

2. 學樓上話齋,先放一堆草(最好大條D、靚D,因為兔仔有揀草習性,揀左唔靚唔岩食就點都唔會食o個條/堆)

3. 當你keep到佢保持食草,再觀察多d通常佢食/唔食邊d, 甚至有機會要轉牌子.

講住咁多先,一步步o黎
兩隻一齊養會唔會打交?

不過比另一隻追住un

兩隻都係男仔?
真係成隻雞咁
兩隻一齊養會唔會打交?

不過比另一隻追住un

兩隻都係男仔?

係呀
個時係街執到,冇考慮太多要男定女
有冇人睇完topic以為係狗強post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞