同過理智既女仔拍拖之後真係翻唔到轉頭

302 回覆
1900 Like 38 Dislike
明你講咩
個種感覺好正 受尊重
依家另一半都算係理智型
唔會好易嬲 肯聽對方講野
不過唔知係咪因為係理智型
佢好少表達/令我感覺到佢依賴同需要我

同感呀😢
現任都係
唔會點嬲 就好係m到真係好炆 嬲左都係一陣 講緊幾分鐘就會自動冇事 仲會道歉

做野個陣好認真 會抽時間應機
知道人地忙唔會無啦啦發癲要人傾電話

係根本唔想返轉頭

女友忙就唔覆機😢😢🍇🍇🍇
唔夠愛先會理智 就算幾理智幾女仔一鍾意人拍起拖上黎或多或少都會有d無理取鬧

你自己on9就唔好賴埋其他人啦
講野啦
最多仔溝一定係八婆港女姣西
對住靚女幾多男人甘願做狗
咪戇鳩 見到個有錢佬比帽你戴佢都好撚理智嫁
我女朋友都係 我地讀慈幼果陣已經識
痴撚線 佢擺明就係理撚得你死既心態對住你
同意

諗起以前拍拖真係拍到狗咁
過份理智都唔太好 感覺好似唔依賴對方咁

如果過份理智就真係要認真審視下佢係咪真心愛你
下下都冇咩所謂 唔會點嬲其實係佢唔太care你 你講咩做咩係佢眼中都只係小事
連嗌交既力都慳返 所以先唔會無理取鬧
我之前同個唔太愛既ex拍拖就係咁
反而個陣同exex一齊好多時發脾氣都係想佢好溫柔咁氹返我 事實證明真係關你有幾中意一個人事架
利申真絲
女朋友: 你知我最憎講道理架喇

我唔係要你同我講道理呀
我朋友就係極理性
可惜佢男朋友反而幼稚過佢
差不多分手了
樓主好幸福
留名學下嘢 各位巴打再分享下女朋友嘅好
想做個最好嘅女朋友
以前ex就係過份理智 最尾連情侶之間既激情都無埋 散左
太理智 既缺點就係
會太獨立 根本唔太需要你

利申:9up

理唔理智同獨唔獨立係兩回事

其實事實係 如果一個女仔太理智
佢其實唔係好中意你 女仔點都會有時想對中意既人扭下計 如果各位巴打女朋友唔係間唔中扭下計要你氹既話小心啲

Agger
係喺一啲大事大非上理智, 明白事理; 但兩個人既時候又會對你扭計
未遇過
過份理智都唔太好 感覺好似唔依賴對方咁

所以同過喺兩者中間有平衡既女仔拍拖之後,真係唔想再翻轉頭
似係樓主個Ex太誇張先會有咁大反差

打錯一隻字都會發脾氣要氹
樓豬出完呢個post 實好多以為自己理智既弱智爭住認之後話冇人要
一齊耐左變左好理智
剛剛一齊乜都嬲 又話性格唔夾又剩
話我唔識講野
有次火火地我話
如果一句野你get到兩個意思
麻煩你自動揀好嗰一邊,我點會忍心講衰野
唔好要我係不存在既事上辯解

現在都會嬲 不過多數我真柒既時候

同埋朋友面前好理性好要面
有次拉撞親頭,同我啲frd一齊笑我
過左陣單獨相處既時候問我有冇事要呵番
比男人話我理智過佢
睇返啲留言話可能係唔太中意個男仔
我自己都有少少認同
但更可能既係理智話我知點樣去keep段感情所以先更加唔會亂發脾氣 同埋我本身都極憎任何爭執所以冇咩都唔會搵野黎搞
不過都同本身性格有關

都畀以前兩個男朋友話我當佢地似兵多過似男朋友 太冷淡 可以理智到為自己既目標放棄愛情而散左
中間係兩個都冇鬧過交 係極少極少次數地要佢地tum我而己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞