同過理智既女仔拍拖之後真係翻唔到轉頭

302 回覆
1900 Like 38 Dislike
女人嘅嘢,越tum越野蠻
我同呢個男人一齊咁多年,以前會因為無聊嘢嬲,但佢極少tum
整下整下自己都無癮,會慢慢成長,變得理智
其實最重要係真係愛佢,站喺佢角度諗,唔會淨係諗自己,關係先會長久

利申:婚已結

Agger
先留名
Agger
Agger
太理智 既缺點就係
會太獨立 根本唔太需要你

利申:9up
太理智 既缺點就係

理唔理智同獨唔獨立係兩回事
我條女都係 完全唔會亂發脾氣 佢有咩真係唔開心10分鐘內氹得返佢

有咩唔開心? 帶佢去食野就ok
食完野就無左件事
就算仲記得都心平氣和唔會發脾氣
你開post讚我好咩
以前嗰個小小事就要人哄,明明唔係我錯,可能有時只係講句真話,例如:

Ex: 唉我琴晚臨訓飲左好多水,今日成日對眼都好腫
我:睇過?喂係喎真係好腫喎

然後就足夠佢毫不講理咁發一日脾氣

而家諗翻起以前咩野都要我哄,唔合理既事情發完脾氣,仲要我低聲下氣,唔明點解嗰陣覺得完全無問題,諗翻起都覺得屈辱,覺得自己好不被尊重

但自從同左現任一齊之後成件事係完全唔同曬

唔係話佢理智到唔鍾意聽甜言蜜語個種

而係佢唔會因為啲雞毛蒜皮既事,又或者因為你係whatsapp將傻瓜打成傻西而發你脾氣,反而係可愛又帶種知性既美。話無嬲就真係無嬲;話唔緊要就真係唔緊要

而且會經常掛住對方,會聽你講野,尊重你既意見;唔會只係表現自己最完美個面比人睇,真性情

我可以唔使再驚開口及著脷,唔使驚佢因為啲無聊事發脾氣,當然唔係話完全唔洗哄啦,唔哄又邊有情趣呢

諗翻起以前嗰個充滿奴性既自己真係好慚愧 ,亦都開始發覺自己頂唔順啲小小事就發脾氣既女仔

有無巴絲有類似既經歷可以分享下呢

屌你真係好撚中
邊度識到呢類型好仔?
我女朋友係

係其他人前/係街拍拖時就好理性(雖然有時會發脾氣)但單獨相處時就勁嗲

真係好正
我女人都係 好愛我女人
識一個咁樣嘅女仔
仲要勁靚女
可惜關我撚事
知你有女巧威威啦
之前個ex係港女
港女果個唔係拜金 但乜都要人估 口不對心到極點 仲要極難哄
同感
呢種女仔係邊到搵到

行出街都大把,係唔夠中意你/根本唔中意你先會咁有理智。
話無嬲就真係無嬲一係佢係嬲都廢撚事,一係你無知。
男人係講真話出黎既生物,但女人覺得我地講大話;而女人係將d大話講到好似真話咁。
過咗熱戀期再講
其實太過理智既女仔 心入面其實好多野都好想做 只係理智制止左佢
面對感情既時候 就算幾鍾意都好 都會將一切考慮好哂先決定要唔要一齊
如果有一日 佢發覺你唔適合佢 唔係可以同佢長久行落去既人 理智大過感情 佢就會同你分手
所以記得好好對女友 唔好比佢有呢種感覺
女朋友: 你知我最憎講道理架喇
唔夠愛先會理智 就算幾理智幾女仔一鍾意人拍起拖上黎或多或少都會有d無理取鬧
太理智 既缺點就係

理唔理智同獨唔獨立係兩回事

其實事實係 如果一個女仔太理智
佢其實唔係好中意你 女仔點都會有時想對中意既人扭下計 如果各位巴打女朋友唔係間唔中扭下計要你氹既話小心啲
不過理智既女仔, 知道有D野你永遠都滿足唔到佢, 就飛你無糾纏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞