同過理智既女仔拍拖之後真係翻唔到轉頭

302 回覆
1900 Like 38 Dislike
以前嗰個小小事就要人哄,明明唔係我錯,可能有時只係講句真話,例如:

Ex: 唉我琴晚臨訓飲左好多水,今日成日對眼都好腫
我:睇過?喂係喎真係好腫喎

然後就足夠佢毫不講理咁發一日脾氣

而家諗翻起以前咩野都要我哄,唔合理既事情發完脾氣,仲要我低聲下氣,唔明點解嗰陣覺得完全無問題,諗翻起都覺得屈辱,覺得自己好不被尊重

但自從同左現任一齊之後成件事係完全唔同曬

唔係話佢理智到唔鍾意聽甜言蜜語個種

而係佢唔會因為啲雞毛蒜皮既事,又或者因為你係whatsapp將傻瓜打成傻西而發你脾氣,反而係可愛又帶種知性既美。話無嬲就真係無嬲;話唔緊要就真係唔緊要

而且會經常掛住對方,會聽你講野,尊重你既意見;唔會只係表現自己最完美個面比人睇,真性情

我可以唔使再驚開口及著脷,唔使驚佢因為啲無聊事發脾氣,當然唔係話完全唔洗哄啦,唔哄又邊有情趣呢

諗翻起以前嗰個充滿奴性既自己真係好慚愧 ,亦都開始發覺自己頂唔順啲小小事就發脾氣既女仔

有無巴絲有類似既經歷可以分享下呢
呢種女仔係邊到搵到
高質,我都想有
羨慕
呢種女仔係邊到搵到

DREAM
完全同意
現任都係咁
已認定佢係終身伴侶

咁係咪都係唔理性 <----唔係
如果因為行同一條路去同一個地方都唔肯同我一齊行而嬲<---朋友關係定佢本身有正室???

你諗下你地既關係啦!!!!

依家另一半都算係理智型
唔會好易嬲 肯聽對方講野
不過唔知係咪因為係理智型
佢好少表達/令我感覺到佢依賴同需要我
岩呀
勁撚憎d蠢女人同發on9脾氣女人
平時點樣都唔會嬲但係覺得佢有少少冷淡就即刻會發癲係咁搵位入佢
仲算唔算理智
我識過一條女係理智到完全唔撚聽你講花言巧語,屌你灌佢雞湯,完全係理智到一個點,btw 追唔到
平時點樣都唔會嬲但係覺得佢有少少冷淡就即刻會發癲係咁搵位入佢
仲算唔算理智

唔算
理智嘅女人結婚還好
拍拖真係唔好搞
好心啲絲打咪鬼衝出嚟博認同啦 收兵咩

如果因為行同一條路去同一個地方都唔肯同我一齊行而嬲<---朋友關係定佢本身有正室???

怪唔得咁多女俾人呃蝦條.

大把人都係公開關係,都會發生有第三者或一拖幾.
問題你係第幾者.

我女朋友都係咁

怪唔得咁多女俾人呃蝦條.

大把人都係公開關係,都會發生有第三者或一拖幾.
問題你係第幾者.

你又知佢一定青頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞