【反達迷愛大敗日】阿仙奴23-24球迷討論區 MMMXXIII

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
原本早2年已經覺得佢正 但禁賽嗰期傳都1516 但出翻嚟睇咗3場就知佢係嗰啲好快pick up到狀態嘅球員嚟 呢啲硬淨球員我覺得風險唔大 今年28歲英人 60m左右都ok 如果1億就算
狼接近係neto朋友隊射傳組織都係佢 達追咗2年我信達蛇
東尼 60m 未必得啦
仲要有賭波 屌教練屌隊友前科
咁高價買個更衣室炸彈你係咪ok 先
賣咗黑兒 NK 換隻翼好過啦
差個main入波
真係爭個goal scorer
踢開英超風險唔大,係風格夾唔夾啫
一年約平平地50m啱用用3-4年都夠
數人頭而家連NK都無得出,如果買多個真係要賣耶先得
1億我覺得真係虛價嚟 1年約60m都盡

賭波唔係好耐之前啦咩 同埋佢好似係買自己入波唔係打假波 至於屌隊友教練 佢又唔係mbappe嚟到阿仙奴呢啲球會 有奧哥 飯呢啲人喺到 佢就自然唔係最好波嗰個球星級啦 而且我見佢同mbeumo好frd
講真係車狗過黎轉踢法係要適應下

唔知反黎做乜
丁返石哥好過
唔係有內幕料 如無意外會買Toney同利Jones咩?
AFCAMDEN上季季中完美估中rice會夏季加盟
負負得正
仲有阿燦 買埋?
石哥有遠射 好過耶穌一世人都未試過禁區外入波
問心你要石哥定耶哥
點睇今晚皇馬無比0咸,萊比錫會做野
耶哥冇法甲神射 一定要撐拿卡石。
耶哥一走 曼城3冠王
阿迪達:聽到後備席球員說「Bring Ethan Nwaneri in! 」

阿迪達於賽後訪問表示聽到後備席的球員很希望自己派Nwaneri落場。藍斯度在賽後於instagram tag了佐真奴,看來佐真奴是有份發聲的一員。

這位現年16歲的小將上季在作客0比3擊敗賓福特的比賽中的第92分鐘首次為阿仙奴上陣,並以當時15歲零181天的年齡刷新英超的最年輕上陣球員的紀錄。今仗他於77分鐘入替馬天里利,主要出任右翼位置,但都有數次走入中路什至左邊參與組織。

剛入場時便於右路近底線位置迫搶對手而被吹罰犯規,後來多次配合組織亦見表現不俗(比師兄尼爾遜更生猛及踢法上更多變化),相信今季或許仍然有機會有上陣機會。

Nwaneri於2023年7月時與阿仙奴就新合約達成協議,成為最高薪的學員球員,並將於17歲時簽下首份職業合約。當時已經指不少大球會打算挖角,但球員最終選擇與阿仙奴簽約,現時已在U21梯隊出賽。

阿仙奴有信心Nwaneri會是球隊的未來,縱使曼城及車路士都對球員有興趣。另外,根據Transfermarkt的資料,Nwaneri的身價已達600萬歐元。對於一個16歲的二隊小朋友來說,這個價錢已經是頗誇張。

--------------------------

Nwaneri的發展及去向一直廣受足球界傳媒的留意,如何保護及合適地培育球員是阿仙奴需要小心處理的事項。隨著球隊已於本土杯賽出局,英超及歐聯能夠提供給小將的機會實在非常有限。阿迪達曾說過年青球員需要等待並把握機會,編者相信這一仗的Nwaneri已經做到了,但相信阿迪達及教練團都不會在現階段要求Nwaneri揹上太大的壓力和重擔。

「小時了了,大未必佳」這句話在足球壇上經常有例子,每年都傳出大量超新星,最終能成功發展並達到期望的只是廖廖可數。大家都希望Nwaneri可以是下一個法比加斯,而非下一個梅里達。

Jason@傑出阿仙奴
Kyile好能正
見到已經咇咗啲精出嚟
Kylie勁撚大球
豬維豬達

球會否太大
相反獌治唔知去咗邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞