想玩街頭健身應該點入手?

74 回覆
2 Like 2 Dislike
我參加咗個障礙賽要用好多上身肌肉,又窮唔想比錢去gym房,所以想試下玩街頭健身,應該點入手...?望住啲槓,我除咗吊自己係到我乜都唔識了....
拉下先 盡力拉睇下拉到幾多下
如果你0健身經驗
就番歸做掌上壓 唔好出黎獻世
買對健身啞鈴練二頭三頭
掌上壓推胸
plank練core
跑練腳,長氣
一開始跳上去條槓到借個力拉 一下一下咁做 等個背夠力嗰陣就真係做真•引體上升

申利 應該係咁做
買書,紅色大大本個本唔錯
利申:唔記得書名
如果你0健身經驗

如果我剩係吊到係到呢...?都係繼續做掌上壓去練返手臂先?
以為自己好大隻?
食撚屎啦傻鳩

目標嚟 唔係以為
如果你0健身經驗

做唔到引體上升 一係冇力 一係太肥
我參加咗個障礙賽要用好多上身肌肉,又窮唔想比錢去gym房,所以想試下玩街頭健身,應該點入手...?望住啲槓,我除咗吊自己係到我乜都唔識了....

一吓都拉唔到?
以為自己好大隻?
食撚屎啦傻鳩

人地好聲好氣問 你吠乜春
如果你0健身經驗

咪姐係同一樣野
樓主試下上網睇下片 睇下姿勢岩唔岩
你有幾耐時間操
一下都唔得要搵拉帶幫就咁跳CHOK上去好易傷, 但唔係話就咁操上身就上身, 有氧冇氧都要兼顧

一吓都拉唔到?

係,一下都唔得
如果你0健身經驗

我絕對係太肥 而家控制緊飲食 盡量減脂
一下都唔得要搵拉帶幫就咁跳CHOK上去好易傷, 但唔係話就咁操上身就上身, 有氧冇氧都要兼顧

點樣用拉帶幫?
你有幾耐時間操

3個月,唔好打我住
買書,紅色大大本個本唔錯
利申:唔記得書名

囚徒健身?
你有幾耐時間操???

3個月,唔好打我住

3個月其實都練到野嘅
不過問問先,你講個障礙賽係咩難度?有冇片參考下?
視乎難度,再決定回你「3個月夠嘅」定「返歸吧啦」

另外如果買書既,我比較推薦買本叫「你的身體就是最好的健身房」,比較多適合初學者既內容,囚徒健身我覺得比較適合有運動開既人
做inverted row la
肥就比較麻煩 , 原本做引體上升已經可以練到大部分上身 , 你減得肥黎都夠鐘
活塞男
淨係要上身肌肉又無基礎既話 我建議你做掌上壓
掌上壓有分好多種 你可以上網搵 當然一開波一定係做最簡單個d 掌上壓好夠你練上身既肌肉 胸背都可以練到
至於體重方面(如果要減的話就)
隔日跑步/游水做運動
減肥唔洗跑得快 要keep 住長時間
基本上真係跑45分鐘已經好夠(唔計休)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞