【跟車太貼?】林子健稱被擄地點前後不一 全身釘食飯沖涼洗衫證據全滅

167 回覆
15 Like 40 Dislike
民主黨成員林子健聲稱在旺角被迷暈擄走並施以酷刑,事件已交由西九龍重案組調查。警方今午(12日)約12時擴大搜索範圍至碧街附近一段彌敦道,以及一段窩打老道。西九龍重案組派出約30人,向沿途商店,包括珠寶店、時裝店等職員,以問卷嘗試了解事發經過及有否可疑人物,並索取閉路電視片段。

林子健在記者會上報稱,自己被棄置在一個沙灘上,醒來時已是凌晨,步行了10多分鐘後截的士離開,期間望見路牌才知道自己身處西貢,其後曾回家。據了解,林子健落車後,先去餐廳食飯後才回家,亦因衣服骯髒而隨即浸洗衣服。警方消息指,林聲稱回家的時間與警方調查脗合,但因他記不起落車時間,至今未找到涉事的士,而昨天(11日)搜查砵蘭街亦未發現可疑人物。

樓主隻五毛出黎搵食了
樓主隻五毛出黎搵食了

【林子健案】林獲釋後回家洗衫 李柱銘:愚蠢

【星島日報報道】民主黨成員林子健報稱被內地人員帶走禁錮和毆打,獲釋後回家洗澡及清洗衣服,民主黨創黨主席李柱銘形容做法愚蠢。

李柱銘出席活動後表示,對林子健用手機傳送一些自己受傷的照片給他感到嚇一跳,在與民主黨前主席何俊仁商討後,認為不能不公佈,決定先召開記者會。

李柱銘指,現時並不知道事件的幕後指使人士,不能說是國安特工所做。他又指,林子健沒有法律常識保留證據,形容回家後洗澡及清洗衣服的做法愚蠢。
原址盡快搵人幫手報警, 通知黨友是常識吧
宜家咁和平又返屋企沖涼又盛, 好難信你架wo
成個大脾都係釘仲去食飯沖涼?
佢黨友鐵頭何應該跟佢學下野
大家都係俾人打
點解人地仲可以食個早餐、沖埋涼、開埋記者會先去醫院
大家都係俾人打

食埋個M記先
成個大脾都係釘仲去食飯沖涼?

真係唔敢跟車太貼
成腳釘仲行得走得又忍到咁耐痛
👍🏻
👍🏻

其實我見到條友個樣已唔多信佢,
你話因為送美斯相俾劉霞而俾人捉去問候就更加難信你……
跟車太貼屌
早半年有人話唔信蔣介石=五毛

今日有人又話唔信林子健=五毛

早半年有人話唔信蔣介石=五毛

今日有人又話唔信林子健=五毛

西方報即黨國喉舌,報導偏頗又冇公信力,五毛又企圖誤導人
醒返竟然唔係搵民主黨律師黨友求教應該點做
擺明啲大陸佬做嘢,叫佢收聲啦
成件事好假,似想上位多
比國安捉左仲有命返?放你返去都搵你屋企人威脇啦
成件事好假,似想上位多
比國安捉左仲有命返?放你返去都搵你屋企人威脇啦

劉霞死左未
西方報即黨國喉舌,報導偏頗又冇公信力,五毛又企圖誤導人

跟車太貼全部都係賣國賊
指條明路比你地跳車都嘈
到時林生俾人吿班keyboard fighter唔通又會科水俾佢打官司咩?
你係要交戲好心你最少用拉釘
用釘書釘玩十字架真係耶撚都笑尻你

可以告咩?

你憑咩話係假?
大家都係俾人打

食埋個M記先

左邊綠衫咁似俾人釘果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞