[男人之苦]因為生唔生仔,頭先同老婆炒左大鑊

685 回覆
2227 Like 40 Dislike
女人善變唔係唔知呀都講得出
果然女人呢種生物弱智到無藥可救
呢度究竟有幾撚多小學雞係度,知唔知搵錢好撚辛苦 。仆街生仔話生就生?唔好講錢先,如果唔識教呢?仲見唔夠多呢d case?養小朋友,你有無能力比到小朋友一個好ge成長環境?上youtube是但搵窮撚劏房片睇下d小朋友啦,你覺得佢地大個會點?
呢方面都無共識學乜撚野人結婚
人地堅持要生既咪幫佢搵個有本事既老公達成佢心願囉
你唔鍾意人生仔既咁你咪講明生左唔會負責
佢係咁撚鍾意生仔既咁咪由佢自己生自己養囉
學咩人屌鳩個老婆

爬文啦八婆,婚前一早講好左唔生先結,係我老婆反口

屌 又唔小心㩒錯負皮 樓主屌得好 依條八婆成日未撚爬文喺到鳩屌一餐
呢度究竟有幾撚多小學雞係度,知唔知搵錢好撚辛苦 。仆街生仔話生就生?唔好講錢先,如果唔識教呢?仲見唔夠多呢d case?養小朋友,你有無能力比到小朋友一個好ge成長環境?上youtube是但搵窮撚劏房片睇下d小朋友啦,你覺得佢地大個會點?

父母搵錢辛苦又點會明
共產黨就係想你班香港仔唔生,大家正中下懷
同小朋友相處得最耐既就係父母
點解唔對自己有啲信心,可以比一個好既童年佢地?
生唔生
最重要係養唔養到
經濟穩定
有錢儲到
無咩大開支
有信心教好佢
有時間照顧佢
生係無咩問題

你話果啲補習興趣班其實唔係必須
怕競爭大唔生
有咩地方無競爭
教識佢競爭唔係最重要
有好品德但競爭中輸左佢都會有美好嘅人生

你兩個慢慢傾下啦

咪害人啦
香港咁ge政治環境 生出來害死個細路

政治環境差個個都有份做成
你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路
9歲去外國唱歌開紅館演唱會

你班on99就成日賴無父幹無機會
有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

咁咪改變左政治環境先生囉
而唔係係個極權之下生個細路睇下佢好唔好彩
你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
係咪一個好好嘅生活環境係對佢最好先
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教
我唔想生係因為唔想要個責任
唔想有件 野成世影響我生活
是咪好自私?
共產黨就係想你班香港仔唔生,大家正中下懷
同小朋友相處得最耐既就係父母
點解唔對自己有啲信心,可以比一個好既童年佢地?

應該係工人姐姐或者佢呀公呀婆先岩
呢個問題唔應該係高登問,同朋友傾下
始終呢度年齡層太細
不過我覺得唔好生好,唔計政治問題,係本身香港無咩工種做,搵食難

香港根本冇野好做

咩工程,it係美國好好搵,但香港

做sale跑數跑到仆街,但我去外國見班sale好輕鬆,好似完全唔洗跑數

仲有大公司係全球炒人一定有香港份,但明明香港係最搵錢既地方,例如某間大bank

香港返工慘過死
生唔生
最重要係養唔養到
經濟穩定
有錢儲到
無咩大開支
有信心教好佢
有時間照顧佢
生係無咩問題

怕競爭大唔生
有咩地方無競爭
教識佢競爭唔係最重要

你兩個慢慢傾下啦

咪害人啦

你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路

有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教

屌我真係唔撚明呢度d人logic,比你要豪宅定劏房呀?有好環境緊係比好環境啦。
是咪好自私?

你遲啲可能會變
學咩人屌鳩個老婆

女人善變唔係唔知呀?
人地口講話唔生,去到高齡產婦、見到啲同年生人個個淨係講湊仔經個陣、親戚老豆老母俾說話佢聽,自然會心思思諗要生仔

你無權剝奪任何人出生同生育權力
一係你咪同佢扑野,一係就戴綠帽

再講你只係一個廢柴,無錢無能力令「有可能出現既孩子」學習如何係呢個亂世生存甚至成為贏家,而係人地未黎到呢個世界就認定佢係同你一樣咁失敗,做父母唔係睇自己可以係起點線俾到佢啲乜,而係往後教到佢啲乜

講真個世界點都係會滅亡,環境只會愈來愈差
生仔唔係為左俾快樂佢而生
而係對你性行為所造成既後果負責

嘩真係癡撚線,大家明明有共識先結婚,依家佢反口個責任反而係我度?

仲要扯埋咩剝奪佢生育權利,難道我冇選擇唔生育的權利嗎?你地唔係提倡男女平等嘅咩?

如果我生到 個仔女好似你咁真係死咗佢好過

男女平等?你有子宮咩依家?男女幾時有平等過?
人地死都要生既你最多咪有權唔扑佢
人地要生既話不論個骨肉係咪係既都唔關你事啦
咁咪唔好埋佢單囉,你都係唔想有多個人洗你錢姐
扮乜撚野偉大唔想人受苦
你咁唔想人受苦既一早去產房滅世啦
依家你係做生仔嗰個咩?

咪撚咁on9啦你
冇估錯你老豆老母同你諗法一樣先會生個你咁既弱智仔

條友真係痴線
第一每個人都係獨立個體
你教佢就要聽咩
打開報紙睇下有幾多後生仔自殺
一個唔該睇唔開走去自殺
係咪你陪返個仔比人
不負責任言論
是咪好自私?

我都係!覺得自己好撚自私 但我都係被迫黎哩個世界
自私下係咪唔得
生唔生
最重要係養唔養到
經濟穩定
有錢儲到
無咩大開支
有信心教好佢
有時間照顧佢
生係無咩問題

怕競爭大唔生
有咩地方無競爭
教識佢競爭唔係最重要

你兩個慢慢傾下啦

咪害人啦

你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路

有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教

屌我真係唔撚明呢度d人logic,比你要豪宅定劏房呀?有好環境緊係比好環境啦。

就係係香港生活咁耐慘過食屎
先話唔好生者
搵食辛苦 仲要比支那政治打壓
仲話咩環境唔重要
生唔生
最重要係養唔養到
經濟穩定
有錢儲到
無咩大開支
有信心教好佢
有時間照顧佢
生係無咩問題

怕競爭大唔生
有咩地方無競爭
教識佢競爭唔係最重要

你兩個慢慢傾下啦

咪害人啦

你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路

有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教

豪宅=港女 自私 用錢對人
劏房起碼唔明生活艱難 唔會睇唔起人
大把成功人士細個都係窮
我細個嗰陣好想大個有自己既家庭有兩個小朋友再養隻寵物,但人愈大見到香港既環境同埋了解到養小朋友既難處,就覺得自己唔適合生小朋友,我唔想生佢出黎過我咁機械式既生活,而且係香港小朋友根本上係冇童年
其實唔係我地唔想生,而係香港既環境令我地卻步
生唔生
最重要係養唔養到
經濟穩定
有錢儲到
無咩大開支
有信心教好佢
有時間照顧佢
生係無咩問題

怕競爭大唔生
有咩地方無競爭
教識佢競爭唔係最重要

你兩個慢慢傾下啦

咪害人啦

你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路

有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教

大把成功人士細個都係窮

你個想法係得ge,覺得有仔女同你一齊捱苦係為佢好,為佢發達。我真係長知識了
Show Blocked User - WhiteStalker

癡撚線㗎,根本溝通唔到

屌 原來真係痴線佬嚟

純粹好憎小朋友
完全認同,但點解咁重要嘅嘢宜家先傾?
生唔生
最重要係養唔養到
經濟穩定
有錢儲到
無咩大開支
有信心教好佢
有時間照顧佢
生係無咩問題

怕競爭大唔生
有咩地方無競爭
教識佢競爭唔係最重要

你兩個慢慢傾下啦

咪害人啦

你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路

有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教

大把成功人士細個都係窮

又關港女乜事
學咩人屌鳩個老婆

女人善變唔係唔知呀?
人地口講話唔生,去到高齡產婦、見到啲同年生人個個淨係講湊仔經個陣、親戚老豆老母俾說話佢聽,自然會心思思諗要生仔

你無權剝奪任何人出生同生育權力
一係你咪同佢扑野,一係就戴綠帽

再講你只係一個廢柴,無錢無能力令「有可能出現既孩子」學習如何係呢個亂世生存甚至成為贏家,而係人地未黎到呢個世界就認定佢係同你一樣咁失敗,做父母唔係睇自己可以係起點線俾到佢啲乜,而係往後教到佢啲乜

講真個世界點都係會滅亡,環境只會愈來愈差
生仔唔係為左俾快樂佢而生
而係對你性行為所造成既後果負責

嘩真係癡撚線,大家明明有共識先結婚,依家佢反口個責任反而係我度?

仲要扯埋咩剝奪佢生育權利,難道我冇選擇唔生育的權利嗎?你地唔係提倡男女平等嘅咩?

如果我生到 個仔女好似你咁真係死咗佢好過

請善用起底功能,佢有食開精神科藥物既學生
同佢講生仔會明咩?
我認為 生仔=寄生蟲
蠶食你個人夢想 精神 時間
我就唔會生
Show Blocked User - WhiteStalker

癡撚線㗎,根本溝通唔到

屌 原來真係痴線佬嚟

咪害人啦

你自己唔去理
生得嘅走
唔生就唔生
香港搞成咁唔怪得人

咩先叫唔害左個細路

有能力自然會成才
只係早定遲有所謂咩

你呢D諗法不負責任

唔係睇佢好唔好彩
咩都未經歷過
係溫室長大就好?
咩環境唔重要
最重要係你點教

大把成功人士細個都係窮

你個想法係得ge,覺得有仔女同你一齊捱苦係為佢好,為佢發達。我真係長知識了

我無話捱苦為佢好為發達
只係咩環境都影響唔到細路成長成才
人生係咪淨係得為錢為發達先?
如果係真係幾慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞