[男人之苦]因為生唔生仔,頭先同老婆炒左大鑊

685 回覆
2227 Like 40 Dislike
如果樓主付擔到嘅,我覺得生多個好啲

女仔都話好啲,做獨生子好悶架
一路都好想有個細佬妹錫下,或者大個咗有事分一齊擔下都好

樓主小心d 呢排同老婆行埋果陣唔好用放係屋企的套 自己貼身準備定d 你女人可能會係個套吉loan
到時有左你都唔知咩事

唔搞啦,自己打J算
nine-up?
nine-up?

咁有創意作故仔?我一早做作家啦
覺得你老婆好慘,女性想生仔,無論從生理定心理角度出發都係好正常。結婚生子係夫妻正常途徑,邊個會估到同你結婚之後居然連生仔咁基本既要求都唔可以達成。你一開始已經唔打算生仔,應該係結婚前同你老婆講定,達成共識先結婚。

喂,婚前一早傾好左唔生,你條八婆文盲爬文啦

大家都知女人反口是常識
我自己都係好堅決唔生仔
如果第時同左另一半講好左唔生,大家都同意之後先結婚
但到結左之後女人一定母性大發話要生
到時真係雞同鴨講
設計對白: 係講好左唔生呀,但我依家想生呀嘛,有小朋友既家庭先算係完整
咁即係你玩哂啦
nine-up?

diu 你份Nineup報, 點知你呢個又係唔係ff for

樓主小心d 呢排同老婆行埋果陣唔好用放係屋企的套 自己貼身準備定d 你女人可能會係個套吉loan
到時有左你都唔知咩事

唔搞啦,自己打J算

唔好講生仔,我琴日同條女講蓄錢買樓佢都灑手另頭,話咩又唔係即刻買,講多兩講愈黎愈燥

邊有可能搵成30k 蓄唔到錢,痴撚線,仲要調返轉頭發我脾氣
覺得你老婆好慘,女性想生仔,無論從生理定心理角度出發都係好正常。結婚生子係夫妻正常途徑,邊個會估到同你結婚之後居然連生仔咁基本既要求都唔可以達成。你一開始已經唔打算生仔,應該係結婚前同你老婆講定,達成共識先結婚。

喂,婚前一早傾好左唔生,你條八婆文盲爬文啦

大家都知女人反口是常識
我自己都係好堅決唔生仔
如果第時同左另一半講好左唔生,大家都同意之後先結婚
但到結左之後女人一定母性大發話要生
到時真係雞同鴨講
設計對白: 係講好左唔生呀,但我依家想生呀嘛,有小朋友既家庭先算係完整
咁即係你玩哂啦

佢約莫都係咁講

到時有左你都唔知咩事

做咩reply我,你係咪玩嘢

我錯自 reply sor
結左婚半年,另一半成日都話想追返個,目標係兩個,我次次都不置可否

計過數,係負擔到既,最主要係睇香港前景唔想生仔

大佬呀,大陸日日殖民緊香港,新一代一定會係高競爭下環境成長,咩學前班、playground、興趣班、補習;大過左又要職場做奴隸,放工睇住大陸強姦香港既新聞。

有童年咩?成年後又有咩人生意義?

我唔想仔女無童年呀,同時我好驚仔女長大後會怨我生佢地出黎受苦;屌你,你條八婆明唔明呀?

外父外母話要抱孫所以就要生 ,你用常識判斷下啦,唔係買玩具呀,養既係我地兩公婆咋

炒完大鑊,依家一個人係西九海皮冷靜緊

playground
如果你想對抗大陸溝淡,應該生wor
你唔生咪即係加速緊大陸溝淡香港

溝條鐵咩 你生一個上面十個落番黎啦

係而家自然出生率同新移民已經係一比二,仲溝乜,等香港爆仲好啦
nine-up?

diu 你份Nineup報, 點知你呢個又係唔係ff for

9up足球係我唯一娛樂
呢方面都無共識學乜撚野人結婚
人地堅持要生既咪幫佢搵個有本事既老公達成佢心願囉
你唔鍾意人生仔既咁你咪講明生左唔會負責
佢係咁撚鍾意生仔既咁咪由佢自己生自己養囉
學咩人屌鳩個老婆

爬文啦八婆,婚前一早講好左唔生先結,係我老婆反口

女人善變唔係唔知呀?
人地口講話唔生,去到高齡產婦、見到啲同年生人個個淨係講湊仔經個陣、親戚老豆老母俾說話佢聽,自然會心思思諗要生仔

你無權剝奪任何人出生同生育權力
一係你咪同佢扑野,一係就戴綠帽

再講你只係一個廢柴,無錢無能力令「有可能出現既孩子」學習如何係呢個亂世生存甚至成為贏家,而係人地未黎到呢個世界就認定佢係同你一樣咁失敗,做父母唔係睇自己可以係起點線俾到佢啲乜,而係往後教到佢啲乜

講真個世界點都係會滅亡,環境只會愈來愈差
生仔唔係為左俾快樂佢而生
而係對你性行為所造成既後果負責

到時有左你都唔知咩事

唔搞啦,自己打J算

男人好難講 一陣佢主動搞你幾下一時忍唔到就好易行埋 總之一記住用套同要係自己準備的 如果佢比套你用or話咩安全期叫你中出 千期唔好制
完全同意
要擔心既隨左錢銀同教養以外仲有好多。

你比唔好成常健康既生活環境佢咪又係害左佢
你問下你自己有冇曾繼何時有一秒諗過
「如果我唔係生於依個時代就好啦」
你想你仔同你依家一樣甚至更慘嗎
仲達
岩呀 唔好生仔 生女好

到時有左你都唔知咩事

唔搞啦,自己打J算

男人好難講 一陣佢主動搞你幾下一時忍唔到就好易行埋 總之一記住用套同要係自己準備的 如果佢比套你用or話咩安全期叫你中出 千期唔好制

戇鳩有朋友父母結紥左照生左我朋友出黎(驗過唔係帽),根本扑得野就有大肚風險,要生既點都會生到
學咩人屌鳩個老婆

女人善變唔係唔知呀?
人地口講話唔生,去到高齡產婦、見到啲同年生人個個淨係講湊仔經個陣、親戚老豆老母俾說話佢聽,自然會心思思諗要生仔

再講你只係一個廢柴,無錢無能力令「有可能出現既孩子」學習如何係呢個亂世生存甚至成為贏家,而係人地未黎到呢個世界就認定佢係同你一樣咁失敗,做父母唔係睇自己可以係起點線俾到佢啲乜,而係往後教到佢啲乜

嘩真係癡撚線,大家明明有共識先結婚,依家佢反口個責任反而係我度?

仲要扯埋咩剝奪佢生育權利,難道我冇選擇唔生育的權利嗎?你地唔係提倡男女平等嘅咩?

如果我生到 個仔女好似你咁真係死咗佢好過
上憤青集中地問 就梗係個個都答你唔生啦
學咩人屌鳩個老婆

女人善變唔係唔知呀?

敢人地知自己冇能力咪唔生lo敢得閒晒時間教好個仔不如自己留返d時間來休同享受下 敢人地唔想負責性行為的後果咪紮 同打j lo你diu 咩姐 自己生飽佢lo
調轉
男朋友已經諗定要生bb
覺得自己都未養得掂何況要養多個小朋友
唔想生就捐定精留條後路然後扎

癲起上嚟篤穿個套你就強逼中獎 爸爸

到時有左你都唔知咩事

唔搞啦,自己打J算

戇鳩有朋友父母結紥左照生左我朋友出黎(驗過唔係帽),根本扑得野就有大肚風險,要生既點都會生到

紮左都生到 係咪紮錯左呀
學咩人屌鳩個老婆

女人善變唔係唔知呀?

嘩真係癡撚線,大家明明有共識先結婚,依家佢反口個責任反而係我度?

仲要扯埋咩剝奪佢生育權利,難道我冇選擇唔生育的權利嗎?你地唔係提倡男女平等嘅咩?

如果我生到 個仔女好似你咁真係死咗佢好過

呢句中二病到
咪癲啦,要屋企四老辛苦之餘,自己小朋友又要辛苦埋一份,咪撚生添啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞