[SWITCH限定] 芒亨集中討論之二三事

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
唔好意思咁多位大哥 請問武太 係咪有劍氣 再禁咩可以避?
見你地講武太好用過勇太 有冇詳細打法講講
武士盾斧點樣出大解? 次次x+a都會連紅盾都無埋

扣一瓶個下? 上面咪講左

係喎

避完無得再避 一定要沖一段路.. 所以某d情況其實普通避會好過觸發just回避
just回避後有機會就X>A蹭兩刀或者直接X>R開刃 不過硬直好大要睇機會
通常開場X一下>避吼>X>R開刃
跟住就慢慢X/XA磨到氣槽滿(會閃紅白) 再睇機會XA>R>R或者XA>R>XA一路位移一路輸出
期間有機會就開下刀 無氣就再loop下咁..
試玩版都爆post
片手好似好爽
巴打們點排片手風格?

強襲

鍾意玩空戰

正常新手會覺得武士道好用d 因為易用 差唔多成個碌既動作都可以觸發j回
唔知有無偷跑
唔知有無偷跑

黃金盛傳應該會偷跑1,2日,
希望d人高抬貴手,攞左game唔好post上網
一陣代理又唔派貨,大家都無得玩
(上次splatoon嘅經驗)
真心講 , 如果銃槍唔受歡迎係因為打中自己人 , 其實唔識打唔識走位唔識夾 , 咩武器都可以係豬隊友啦

利申 : 鍾意玩銃槍

銃槍太易炸中隊友啦 同太刀一樣 只不過太刀呢兩集好少少有返d人權 以前4g太刀叫長片手架咋
聯機求奇做套遠程裝+鋼龍重弩射爆咪算 輕鬆又快

勇太武士道太刀強襲
一睇就知太刀係親生架啦

咁係因為X同XX係MHP3班底做
4G太刀智障咁

唔怪得我MHP3後無玩過再玩返可以接近無鏠交接第一操作系統
連demo中級冰牙都輕鬆過到
真心講 , 如果銃槍唔受歡迎係因為打中自己人 , 其實唔識打唔識走位唔識夾 , 咩武器都可以係豬隊友啦

利申 : 鍾意玩銃槍

銃槍太易炸中隊友啦 同太刀一樣 只不過太刀呢兩集好少少有返d人權 以前4g太刀叫長片手架咋
聯機求奇做套遠程裝+鋼龍重弩射爆咪算 輕鬆又快

勇太武士道太刀強襲
一睇就知太刀係親生架啦

咁係因為X同XX係MHP3班底做
4G太刀智障咁

唔怪得我MHP3後無玩過再玩返可以接近無鏠交接第一操作系統
連demo中級冰牙都輕鬆過到

玩過MH嘅冰牙過到正常
PSP玩家黎報到
發現今集好多野唔同晒,花左成個星期先打得贏天彗
剩係識得用大劍,用過空中係幾好用,但跳個下好易俾佢打番轉頭
勇氣更加唔識用,真係要靠巴打指教下。睇左好多片都發覺自己掌握唔到

最後用武士風格打,貪佢似公會,加上碌個下易左,仲有機會反撃。打剩13秒,死左兩次終於殺得死隻野,練多陣直到正式版出

武太真係最好用
招迴避反擊勁好用 可以一路避一路輸出

頭先試左一試,又真係幾好用,儲氣刃好快手,唔洗好似以前咁等到隻怪有大硬值先儲到。但對比起大劍,攻撃力冇咁高,要不斷keep到紅/黃刃先有用,呢方面要再練。
不過對於我呢種casual型玩家黎講,既然大劍都搞得掂,可能到最後都係懶得練多樣武器

藥都唔洗食 keep 住紅刃完場
其實最主要係以前玩開迴避性能 納刀拔刀既勇太唔太岩用

啱呀,以前2G迴2,3迴1玩家
今集太刀個傷害值慘不忍睹
我fun play會用下銃槍
而用輕弩重弩係為過關,無狩獵既樂趣同緊張感
睇黎要練返斬斧
PSP玩家黎報到
勇氣更加唔識用,真係要靠巴打指教下。睇左好多片都發覺自己掌握唔到

最後用武士風格打,貪佢似公會,加上碌個下易左,仲有機會反撃。打剩13秒,死左兩次終於殺得死隻野,練多陣直到正式版出

武太真係最好用

頭先試左一試,又真係幾好用,儲氣刃好快手,唔洗好似以前咁等到隻怪有大硬值先儲到。但對比起大劍,攻撃力冇咁高,要不斷keep到紅/黃刃先有用,呢方面要再練。
不過對於我呢種casual型玩家黎講,既然大劍都搞得掂,可能到最後都係懶得練多樣武器

睇黎要練返斬斧

太刀傷害慘不忍睹?知唔知自己講緊乜
淨係玩過2G

初初打星彗龍連嬲都唔識嬲
轉左武太之後打左兩次
最撚叻就係打到斷尾...
但係次次都係唔夠時間....

有咩秘訣
PSP玩家黎報到

武太真係最好用

睇黎要練返斬斧

武士道太刀開刃 同埋勇太R反之後打一套個傷害除左勇氣重弩機關槍連射同大劍三蓄之外係TOP CLASS架喇
XX係MHP3 TEAM做架 即係成TEAM都係太刀廚,太刀點可能會弱
淨係玩過2G

初初打星彗龍連嬲都唔識嬲
轉左武太之後打左兩次
最撚叻就係打到斷尾...
但係次次都係唔夠時間....

有咩秘訣

打得奔放d 係佢個肚下面輸出 多用XA橫斬位移 好多時都避到 掌握到節奏就瘋狂碌佢招再接X+R開刀
同埋狩技一好只要見隻怪硬直就可以放 放完仲可以接R或者接碌
XA>R/R>R>R>XA打得中既話好高傷

見唔對路就掉閃光食藥磨刀

呢隻其實係難打在因為試玩版得垃圾裝所以會覺得血太厚同埋中近距離招回馬砸好屈
乜鳩都唔理直接貼身輸出反而簡單D
PSP玩家黎報到

武太真係最好用

睇黎要練返斬斧

武士道太刀開刃 同埋勇太R反之後打一套個傷害除左勇氣重弩機關槍連射同大劍三蓄之外係TOP CLASS架喇
XX係MHP3 TEAM做架 即係成TEAM都係太刀廚,太刀點可能會弱

都未計太刀全部狩技都有用,其他武器邊有咁好待遇
PSP玩家黎報到

武太真係最好用

睇黎要練返斬斧

都未計太刀全部狩技都有用,其他武器邊有咁好待遇

打斬龍等佢出大回旋 一開鏡花直接斷尾 型到仆街
終極新手終於開始挑戰天彗龍 當然係被虐到體無全膚 但係開始掌握到勇斧既秘訣 同連到技
希望25號前贏到
終極新手終於開始挑戰天彗龍 當然係被虐到體無全膚 但係開始掌握到勇斧既秘訣 同連到技
希望25號前贏到

斬斧同盾斧我覺得好撚難玩 仲要記兩種武器既招次次都玩到精神分裂咁
希望25號前贏到

斬斧同盾斧我覺得好撚難玩 仲要記兩種武器既招次次都玩到精神分裂咁

但係好撚型
希望25號前贏到

但係好撚型

鍾意用盾斧, 好撚型, 怕咪當大劍咁用囉
太刀天彗打極都係16分鐘左右 感覺自己技術提升空間不大了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞