[柒同型真係一念之間]Nissan juke

87 回覆
6 Like 8 Dislike
lee 架野個副引擎同Renault Clio 220 share, 引像中台灣轉左做平野 (有錯請屌)
clio220 玩駕駛感覺同可以飛得下,而且又有turbo, 香港有無完全引入哂落juke?
lee 架野個副引擎同Renault Clio 220 share, 引像中台灣轉左做平野 (有錯請屌)
clio220 玩駕駛感覺同可以飛得下,而且又有turbo, 香港有無完全引入哂落juke?

我只係知juke有1600cc turbo版 唔清楚香港有冇

我只係知juke有1600cc turbo版 唔清楚香港有冇

冇就買水貨

今朝元朗西菁街見到有架
Nismo版正啊
好柒

喼呢方面我依家搭唔到你,冇空喼係手

駕駛感覺?
有細車既靈活,同時車身比細車高,泊車好方便
原廠唔加野既話隔音比一般車差,但都接受到

可靠性方面好ok,我果架13年車定期去原廠做保養,完全唔覺有問題(但換咗兩次皮帶,唔知正唔正常)

另外要留意呢架野好難裝GPS/電話架,因為佢dashboard 係曲面;同埋如果你買車時冇霧燈,可以上裝買套kit就得,齋裝兩個霧燈就得,好快手(因為架車本身已經拉好線比霧燈)

好詳細 唔該哂巴打
多謝你
比你講到好心動 大玩具等我呀

鐘意就買啦,老實講如果我返香港之後要買車既話,好大機會買返呢架

不過唔好拎呢架野嚟玩off-road ,死硬

正有road trip嘅打算 點解咁講
唔會太長途,2,3個鐘車程都死硬?

Off-road 喎,即係越野,始終佢唔係越野車,你要佢上山下去好似Jeep 咁係冇可能,但都好過一般私家車(最好就買4WD 版)

你正常係馬路揸就所謂

哦明白了
其實本來係有興趣jeep車 好平 但平到有啲古怪
12-14年jeep 行得5-8萬km講緊只係7萬幾8萬hkd
又上網聽講佢小問題好多 多到一年要入幾次廠 連新車都無可避免
所以考慮完就再搵搵然後就醒起Juke依架車
爸打介唔介意透露少少你係邊度揸 有冇帶過juke去邊度road trip玩過

唔自爆啦

呢架野你正正常常行馬路,有定期做保養既話基本上唔駛煩(我試過行咗15k 先去做保養,比廠屌話出咗事保險唔保,但果次都只係換油咩都冇搞)

同埋點解我叫你買4WD 呢,因為呢架野車身比一般私家車高少少又短少少,你買4WD 既話至少可以行下碎石泥地(我買咗FWD

PS. 買得呢架唔好諗住放二手,差唔多冇市場

諗住到時要賣就蝕少少放比dealer算
Better than nth
Btw我見到佢有turbo版
巴打你話嘅4wd版係幾幾年車開始有?定一開頭13年已經有出4wd?
其實我想買架細細地嘅SUV 1,2個人坐就夠 雖然CX-3, CX-5 依兩架我都鍾意 但係略嫌個樣太無性格 唔啱我 再加上依兩架又over budget
亦諗過Outlander, Tiguan但佢地又太家庭車feel
度嚟度去得返jeep同依架juke
Jeep就唔洗講啦 所以篩選完得返juke bb

Juke ~香港根本冇入過4WD , 行貨全部2WD. 13年有出T板,190匹只有手波
Nismo版正啊

我揸左3年
[quote]Nismo版正啊

我揸左3年

Up返up返
最近見到好多架juke 又辣返起鋪癮想買
Juke呀
Nismo版正啊

我揸左3年

Wa JJJJJJJJJJJJ
Up 一 up先😙😙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞