召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
培正道禁學路女學神炒車

分分鐘唔同路試禁學路會捉得好嚴

好心唔比人學就唔好考人啦

學車車頭扁左角,dc9 炒到橫上膊

唔知點算
培正道禁學路女學神炒車

唔知點算

咁樣炒左,個師傅有咩後果?
肥左油塘
肥左油塘

巴打振作 我尋日都肥左第二次
忠義一take pass
好好彩撞正迦密修路限車
成個過程唔知有冇十分鐘就完 計埋泊停掉頭
培正道禁學路女學神炒車

唔知點算

咁樣炒左,個師傅有咩後果?

係咪未有新聞
肥左油塘

最衰前面考牌個師傅冇啦啦走出喇,搞到比官dup左
肥左油塘

加油呀巴打
你考邊條線?
肥左油塘

加油呀巴打
你考邊條線?

高超道,迴旋處直上
肥左油塘

加油呀巴打
你考邊條線?

高超道,迴旋處直上

依條最易死係迴旋處上斜個度
過咗迴旋處之後上斜又要cut右線
有冇巴絲係pass左但冇車
肥左油塘

加油呀巴打
你考邊條線?

高超道,迴旋處直上

我沿左邊直上,都ok

油塘返試場個度一地都係人
我踩住brake 慢車
個官問返我做乜行咁慢

利申:老官考 已pass

我轉埋彎後都係都係一波難番去,好怕d人或車突然衝出黎,臨尾香真係喊。情願慢車好過肥
肥左油塘

加油呀巴打
你考邊條線?

高超道,迴旋處直上

3線街師父教行外圈唔使cut番,學院教內點國再cut 左。正常好外國安全d,但如果落斜果邊唔讓你,硬cut出黎,你唔夠時間停就肥硬
肥左油塘

加油呀巴打
你考邊條線?

高超道,迴旋處直上

3線街師父教行外圈唔使cut番,學院教內點國再cut 左。正常好外國安全d,但如果落斜果邊唔讓你,硬cut出黎,你唔夠時間停就肥硬

我講得唔係好清楚
我指左線有機會有死車就要cut右線過
但啲的士狗同紅Van狗會唔讓居多
通常2同3線都係行外圈過

攞左p牌未?我pass左差唔多一個月但冇車唔敢攞住
下個禮拜考天光道有咩要注意

早拎早甩p呀

早拎早甩p呀

係囉
點解會唔敢拎牌咁搞笑

早拎早甩p呀

係囉
點解會唔敢拎牌咁搞笑

我緊張到去快期chk我個証有得攞未😂早攞早甩p
聽朝1130考忠義有咩要注意

攞咗啦 點解唔敢攞
三個師傅三架車
架架都唔同
連肥兩次永孝 想自殺
巴打加油 介唔介意講下衰咩 等我注意下 月尾都考永孝第二take 唔想再衰

太接近物體....永基路根本一定會有車勁近

兩take 都係死永基路???

永基路次次啲死車都係嗰幾個位
要有耐性等到佢冇車

出試場
永孝盡頭讓線等到兩邊都冇車先出,
係要左邊永健路讓線都冇車先出

出到去之後小巴站再前一定有死車,
4 車位前已經要決定你出唔出,
出唔到,2 車位前就一定要停定,
再前就點揸都肥,太接近物體+物體後急速扭軚
出唔到就打定燈,耐心等到對面線冇車先出
例如,左右兩架5.5 你照出跟本肥硬

過死車嗰時一定要兩邊都有一隻門位,
如果已經出咗踩曬線嗰時,先見到對頭車,
就一早停比佢過先,
有啲考官係話你慢行都得,
但你右邊已經冇咗一隻門位,停係最安全嘅
學你話齋,永基路一定會有車揸到勁近你
你要自臨場執生

過咗嘉里,要小心對面有車排隊轉入停車場路口,
盡快打燈返回自己嗰邊右線
黃格前要睇清楚有冇位,
過黃格時,又要小心對面有車轉入信興路口

返試場,
過咗永健路,優之良品前面好大機會都有死車,
同樣,4 車位前已經要決定你出唔出,
出嘅時機要睇埋對面線冇對頭車,
你太近前車嘅話,對面線嘅對頭車會入晒盲點,
睇唔清對面線又係GG
所以要一下過死車連埋轉返入永孝
過死車時,如果有對頭車,你轉唔到入去喺中間停咗,
又係會肥佔用逆線行車線

加油啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞