召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想問下
如果臨入灣有死車 應該點做
我個師傅叫我拉返直架車 再做抽頭望盲點果d
但我發覺如果拉返隻架車就好貼架死車 好難過
其實呢d情況應該點做

講得唔清楚唔好屌 返緊工畫唔到圖表達
其實大家成日講望盲區擰得唔夠

我元駕個19師傅
cut 線時 淨係叫我 打右燈 望右鏡 擰頭盲區 望返前面 擰右出騎線
跟街車 就叫我 打右燈 望左鏡先 再望右鏡 再擰頭盲區 再中鏡 望前面 擰出

到底邊套先岩

仲有幾日考 好驚肥 駕院個師傅d 細微野又完全唔教

我元駕個19師傅
cut 線時 淨係叫我 打右燈 望右鏡 擰頭盲區 望返前面 擰右出騎線
跟街車 就叫我 打右燈 望左鏡先 再望右鏡 再擰頭盲區 再中鏡 望前面 擰出

到底邊套先岩

你個街車師父on9
望咁撚多野先cut渣撚到佛誕都未cut到啦
總之你cut邊面就望邊面既鏡同盲點 最多望一下中鏡

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

唔該哂巴打

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

仲有望完先好扭軚 唔好一路望一路扭
忠義街 肥哂兩part
考官既小動作搞到成個人勁panic
朝早練車咩事都無
考就出事...

第四
次次都冇查看交通情況 好想知知官係點判
我次次都有望鏡擰頭
有冇做官嘅可以出黎講下!
你地想點撚樣
屌你老母

望鏡唔夠誇張?

已經擰到好大幅度
第一次考已經中左呢個伏 之後知點擰先ok

其實好多巴打話望盲區要扮大動作,其實唔係
當你真係要check到盲區清楚,真係要有咁上下動作,個身都扭埋先望到

如果你只係眼尾稍下,個頭仲係正常個身郁都唔郁,都幾肯定你無見到盲區,肥得,係無需要「交戲」

個陣我考油塘就係個頭90度咁去擰頭望盲點
身體有郁就冇問題

x2

淨係頭擰身冇郁都唔得
個動作叫shoulder check 你shoulder唔郁比你個頭扭180度都冇用
望盲區可以成個身扒落個軚到再扭身

我第一次考油塘就係咁炒咗
之後先知要郁埋個身先至過到骨

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

正規做法好似係望三鏡 再盲點 街師傅冇錯
只不過係實際揸車只會望一邊
啲人肥唔係望鏡次序 而係望盲區動作唔夠大佢唔當你有望

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

望哂3鏡先cut線呢d野連考試都唔需要做既野 出到去渣仲點會做
依排考天光道算唔算好考?

恭喜
你考邊條線?
今日有冇邊到突然整路?
我後日都考

考大埔道 隧道上黎未整 唔知後日會唔會整 overall都ok

條路唔難 但好不安
見太多人話超車出事
有d又話唔好過或踩雙白 就算兩邊或自己果邊死車 就算無對頭車行埋黎
澤安成條最伏係上白田(1線大埔道) (2, 3線落白田 去盲人中心)
一來多死車 ,二來係工地出入口

慢啲就得
死車無咩問題

主要係因為有大巴或大貨車 要過雙白線過死車
有細車 最多踩線都夠位過

你考幾點?
朝早通常無車
我練開夜晚就勁多

我考12點
我練夜晚都係
我前面有講過
有次我落 有架的士狗果面有死車
佢避撚到逆線咁... 我師傅一腳brake 到底
我已經落左重brake 都無用

之前睇到你但唔記得覆,sor
我覺得睇彩數,如果對面有車就要停
如果自己個邊有死車,我師傅教同死車保持1.3米距離
可以踩雙白黎過死車

祝好運
個P牌群組收唔收2年新手司機

可唔可以加埋我

我都想入群

我都想
岩岩學完第一堂

求加

屌師傅,你上入tg 就留低id 啦
暫時加多幾個學神啦

tg: https://t.me/reus10969
依排考天光道算唔算好考?

暑假好考 無乜死車
琴日1 take pass完

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

望哂3鏡先cut線呢d野連考試都唔需要做既野 出到去渣仲點會做

左右鏡同盲點梗係要望
中鏡反而唔一定要,我由第一堂學車同考試合格果日都無望過中鏡,連師傅都無教過我點望
今個月10號油塘1take pass咗,有冇巴打知幾時攞得牌

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

左右鏡同盲點梗係要望
中鏡反而唔一定要,我由第一堂學車同考試合格果日都無望過中鏡,連師傅都無教過我點望

cut去右邊你會望埋左鏡?

我元駕個19師傅

到底邊套先岩

你個街車師父on9

左右鏡同盲點梗係要望

教科書係咁教
實際睇唔睇就視符考官 雖然大部分都係望一邊都收貨
做唔做齊睇自己 我就點都會極速擰向另一邊扮下野
唔好比任何位佢入到你
今個月10號油塘1take pass咗,有冇巴打知幾時攞得牌

7個工作天後
比張紙你又唔睇
想問路試程序係點?
泊車>>>考路試?

個個場唔同
永孝係做哂調頭泊位先出街
天光就泊左位 出街同時做調頭

我問錯,我想問考路試程序係點?
泊車>>>考路試?
想問路試程序係點?
泊車>>>考路試?

個個場唔同
永孝係做哂調頭泊位先出街
天光就泊左位 出街同時做調頭

我問錯,我想問考路試程序係點?
泊車>>>考路試?

同你一次問有咩分別? 完全唔知你想問乜
忠義街 肥哂兩part
考官既小動作搞到成個人勁panic
朝早練車咩事都無
考就出事...

今日考呀 巴打?

係啊 心情仲好沉重...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞