召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想問下大家 今日肥左 7日之後搶快期 快期大概會係咩period

朝早7:30
坐定定係電腦前面
通常3分鍾就無哂

我想知假設我24抽快期 係唔係最快9月中先有期
想問下大家 今日肥左 7日之後搶快期 快期大概會係咩period

肥晒2part 定點?

肥丙😭

我都係 你考邊道

油塘
到底死車要點過
如果成排死車

睇清楚對面線有無車
無就預早2-3個車位
望鏡望盲點扭軑出
慢駛過死車
之後過完死車就望鏡望盲點扭軑入返去

呢啲基本野師傅應該有教先岩喎

我跟兩個師傅
一個話3個車位準備扭 一個話5個車位
我考就5個車位就開始做望鏡動作 扭出時應該淨低3個車位 會安全好多

如果兩邊都死車呢

屌 好撚嬲 考兩次同路 fail同一樣野
我已經不停望鏡擰頭減速
到底想點

肥並唔可怕 可怕係學費 租車錢

坐定定係電腦前面
通常3分鍾就無哂

我想知假設我24抽快期 係唔係最快9月中先有期

佢D期日日都唔同
佢有時係下星期尾
又有可能係兩個星期後
想問肥既 多數 月部定丙部肥?數據黎睇既話

你又肥左 巴打?

http://www.td.gov.hk/mini_site/atd/2016/tc/section3_19.html
唔好灰心
你可以睇到多數都係肥丙部
好驚呢次肥完 下次又肥就好浪費錢
到底死車要點過
如果成排死車

睇清楚對面線有無車
無就預早2-3個車位
望鏡望盲點扭軑出
慢駛過死車

我跟兩個師傅
我考就5個車位就開始做望鏡動作 扭出時應該淨低3個車位 會安全好多

如果兩邊都死車呢

屌 好撚嬲 考兩次同路 fail同一樣野
我已經不停望鏡擰頭減速
到底想點

肥並唔可怕 可怕係學費 租車錢

另一邊有死車關你咩事
唔好刻意減速 用番均速去超車
佢肥你邊項先? 超車肥可以係太遲扭太接近物體
可以係對頭有車黎你照騎人線
或者扭出太多黎超車
星期五考天光道丙部,有咩要注意?

暑假少左校巴 危險性降低一部分
如果係考2點幾就更好
抽到靠背壟就留意d人隨時過馬路 做足過死車爬頭動作
抽到亞皆老街就恭喜哂 個牌送左半個比你 冇事冇幹上多d 3波就得
其實我覺得仲易考過永孝

咁多人覺得轉右=送牌
我7月中考個陣,嘉齡道同石鼓街都整路
又要cut過對面線,仲要黃雨
好彩考之前師傅揸過一次俾我睇先pass到

0技巧 最大挑戰位都係右轉入巴富街個彎 擰頭要擰多d
其他冇咩難度
求集氣
一陣十一點幾天光道
第一次考

加油

轉右
冇死車冇乜人冇乜車
衰轉彎位置不正確
自己學藝未精
肥丙部

咁你要諗下輸係邊個彎 下次唔好再輸
右轉出試場門口 (要踩過來回線)
左轉亞皆老街 (有冇走過隔離)
左轉嘉齡道
右轉入巴富街 (有冇走過隔離)
左轉上斜石鼓街
左轉入常盛街
左轉天光道
右轉入返試場
呢幾個彎回想下有冇異常 因為幾乎要靠哂左邊行 就算你過完死車都要做cut線動作返入最左線
揀過新線操返執返正就ok啦 我都係2take先合格
唔洗灰
如果今日肥 快期係唔係 23號先可以開始上網抽?

可以上排快期個網入返身分證試
試到唔彈你話不符合重考生資格都可以再搶快期
到底死車要點過
如果成排死車

睇清楚對面線有無車
無就預早2-3個車位
望鏡望盲點扭軑出
慢駛過死車

我跟兩個師傅

其實愈早愈安全
前幾頁有巴打先被架泥頭陰到得番2個車位過死車
岩岩澤安pass jor

恭喜
你考邊條線?
今日有冇邊到突然整路?
我後日都考

考大埔道 隧道上黎未整 唔知後日會唔會整 overall都ok
16號考澤安
集個靚氣先
16號考澤安
集個靚氣先

坐定定係電腦前面
通常3分鍾就無哂

1分鐘內無哂
唔駛3分鐘

恭喜
你考邊條線?
今日有冇邊到突然整路?
我後日都考

考大埔道 隧道上黎未整 唔知後日會唔會整 overall都ok

條路唔難 但好不安
見太多人話超車出事
有d又話唔好過或踩雙白 就算兩邊或自己果邊死車 就算無對頭車行埋黎
澤安成條最伏係上白田(1線大埔道) (2, 3線落白田 去盲人中心)
一來多死車 ,二來係工地出入口

恭喜
你考邊條線?
今日有冇邊到突然整路?
我後日都考

條路唔難 但好不安
見太多人話超車出事
有d又話唔好過或踩雙白 就算兩邊或自己果邊死車 就算無對頭車行埋黎
澤安成條最伏係上白田(1線大埔道) (2, 3線落白田 去盲人中心)
一來多死車 ,二來係工地出入口

即係白雲街 岩岩搵番
21號快期永考街

聽日學第一堂

21號朝第二堂
好驚呢次肥完 下次又肥就好浪費錢

肥左幾次

肥幾次出到街或者無咁易hi花到人

個度分分鐘仲大舊錢
21號快期永考街

聽日學第一堂

21號朝第二堂

巴打加油 我都係月尾快期考永孝 好緊張 睇youtube 一出試場路口左轉 一堆死車 好似好煩

你又肥左 巴打?

第3次了
考到窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞