召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

我都係元朗想排快期 佢排我丙部去到岀年3月

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

有10月都好啦 我一月要飛如果無快期就要再調到下年暑假考,到時乜都唔記得曬

咁你師傅有無應承幫你搶快期

佢話會盡力幫我搶但未必會有
想知絲打係自私定係棍?

我係棍van呀

我都係棍van啊 希望師傅幫我搶到快期啦 因為我7月31號考應該遲過絲打你,但唔知快期係咪要咁排

我早你少少,七月中考ge, 之前我師傅都係話當住唔會搶到先,唔好太大希望,結果都搶得到,
既然個師傅應承得會幫,應該得ge
有冇人試過駕駛學院ge師傅幫手搶到快期?
我師傅話幫我搶到,但係要兩星期時間批核,
其實會唔會有機會批唔到?唔想空歡喜一場

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

有10月都好啦 我一月要飛如果無快期就要再調到下年暑假考,到時乜都唔記得曬

有機票,學校開學信好似有得快
你問問
學棍VAN 師傅話CUT線扒頭 望中鏡打燈望盲點就得 想問考牌個時係咪都可以剩係靠中鏡

睇下邊塊鏡可以望清楚隔離線 但多數都係望右鏡望盲點 CUT線

中鏡唔望細tick , 無盲點同左/右鏡=大tick
學棍VAN 師傅話CUT線扒頭 望中鏡打燈望盲點就得 想問考牌個時係咪都可以剩係靠中鏡

睇下邊塊鏡可以望清楚隔離線 但多數都係望右鏡望盲點 CUT線

中鏡唔望細tick , 無盲點同左/右鏡=大tick

我2take有望中鏡 都送個細tick比我
日撚日都抽唔到快期
係唔係有咩秘訣嫁
想問下咁多位巴打 如果我做緊超越物體 但係對頭突然有車黎 我慢駛定係停低會好d

要睇兩條線有幾多位
夠濶 我會慢駛
唔夠就停車 等佢黎到先算

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

咁你師傅有無應承幫你搶快期

佢話會盡力幫我搶但未必會有
想知絲打係自私定係棍?

我係棍van呀

我都係棍van啊 希望師傅幫我搶到快期啦 因為我7月31號考應該遲過絲打你,但唔知快期係咪要咁排

我早你少少,七月中考ge, 之前我師傅都係話當住唔會搶到先,唔好太大希望,結果都搶得到,
既然個師傅應承得會幫,應該得ge

希望師傅幫我搶到啦 唔知會唔會因為絲打你早考過我,所以駕院搶快期都會預比你地先順次序落
有冇人試過駕駛學院ge師傅幫手搶到快期?
我師傅話幫我搶到,但係要兩星期時間批核,
其實會唔會有機會批唔到?唔想空歡喜一場

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

有機票,學校開學信好似有得快
你問問

我同左師傅講,但無show過信比佢睇 希望搶到10月就好
星期五考天光道丙部,有咩要注意?
星期五考天光道丙部,有咩要注意?

暑假少左校巴 危險性降低一部分
如果係考2點幾就更好
抽到靠背壟就留意d人隨時過馬路 做足過死車爬頭動作
抽到亞皆老街就恭喜哂 個牌送左半個比你 冇事冇幹上多d 3波就得
其實我覺得仲易考過永孝
禮拜四 1045 考宏業東街好驚求安慰
求集氣
一陣十一點幾天光道
第一次考

加油
想問下咁多位巴打 如果我做緊超越物體 但係對頭突然有車黎 我慢駛定係停低會好d

要睇兩條線有幾多位
夠濶 我會慢駛
唔夠就停車 等佢黎到先算

唔夠仲停對面點過
你踩左線就點都保持均速過埋佢
如果有車可以'突然'出現
一係你睇得唔夠遠就轉 咁好易會肥
一係對面揸得好快 但正路見到你超車佢都唔會行
佢死都要行就急停 自求多福
岩岩澤安pass jor
岩岩澤安pass jor

恭喜
你考邊條線?
今日有冇邊到突然整路?
我後日都考
啱啱肥油塘路試 求安慰
啱啱肥油塘路試 求安慰

第幾次肥?
下次努力啦
啱啱肥油塘路試 求安慰

衰d咩
啱啱肥油塘路試 求安慰

唔緊要架 傻豬嚟
啱啱肥油塘路試 求安慰

第幾次肥?
下次努力啦

第一次 衰迴旋處心急無睇清楚就出左 大家引以為戒 不過有個轉換行車線時未有查看交通情況 呢part唔知衰咩
利申:2線
啱啱肥油塘路試 求安慰

第幾次肥?
下次努力啦

第一次 衰迴旋處心急無睇清楚就出左 大家引以為戒 不過有個轉換行車線時未有查看交通情況 呢part唔知衰咩
利申:2線

無望盲點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞