召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
上次肥永考,今次考天光,巴打有冇心得?

都係個句
轉右=送牌

利申 2take 天光轉右

唔該巴打

如果係斜路調頭個官會叫你停係白線
但係條線好淺色,記得睇清楚

我只係重考丙部都要考調頭?

都係個句
轉右=送牌

唔該巴打

重考丙部都要考調頭?
同埋天光道係咪改咗路線,我見原本天光道個考場唔見咗
師傅13堂(26hrs)澤安大埔道棍van一take pass
Total加埋岩岩洗左8k (唔計考試費)

岩岩考完記憶猶新有咩想知可以問我

我都想考呀巴打可唔可以介紹師傅比我

都係個句
轉右=送牌

唔該巴打

右邊 我無考
我考公主道
右邊過左亞皆路街 上學校果到小心飛左去隔離線
佢個彎位 凹到你架車好易過左隔離
想問下咁多位巴打 如果我做緊超越物體 但係對頭突然有車黎 我慢駛定係停低會好d
有無人覺得考完個p牌返黎同無考過無分別?考左個牌半年到依家泊車次次都泊到出哂界,斜坡起步間唔鐘會死火。 利申:兩take pass樂活道

都係個句
轉右=送牌

唔該巴打

我只係重考丙部都要考調頭?

重考唔洗考調頭

都係個句
轉右=送牌

唔該巴打

右邊 我無考
我考公主道

如果飛左去隔離線代表你早左拎軚轉彎

都係個句
轉右=送牌

小心的士佬
好撚鍾意cut完線之後停低接客
有冇人試過駕駛學院ge師傅幫手搶到快期?
我師傅話幫我搶到,但係要兩星期時間批核,
其實會唔會有機會批唔到?唔想空歡喜一場

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我都係元朗想排快期 佢排我丙部去到岀年3月

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

有10月都好啦 我一月要飛如果無快期就要再調到下年暑假考,到時乜都唔記得曬

咁你師傅有無應承幫你搶快期
有無元朗巴打係度
如果宏業東線兩邊都有死車 我騎住線行緊果陣 突然有對頭車黎緊既話 我應該點做?
有冇人試過駕駛學院ge師傅幫手搶到快期?
我師傅話幫我搶到,但係要兩星期時間批核,
其實會唔會有機會批唔到?唔想空歡喜一場

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

有10月都好啦 我一月要飛如果無快期就要再調到下年暑假考,到時乜都唔記得曬

佢話會盡力幫我搶但未必會有
想知絲打係自私定係棍?
想問下咁多位巴打 如果我做緊超越物體 但係對頭突然有車黎 我慢駛定係停低會好d

睇條路幾窄
你左邊有死車,對面無死車=慢行,唔好比油
你左邊死車,對面都有死車,即係4架車一齊行,預早停,唔洗手制,1波ready

都係個句
轉右=送牌

唔該巴打

重考丙部都要考調頭?
同埋天光道係咪改咗路線,我見原本天光道個考場唔見咗

只考丙部唔洗調頭了
我都聽阿Sir講過果邊多人投訴好快拆
有無元朗巴打係度
如果宏業東線兩邊都有死車 我騎住線行緊果陣 突然有對頭車黎緊既話 我應該點做?

以我ge理解,兩邊有死車,起駛入死車陣之前要先睇清楚對面無車先入去,入到去先有對頭車的話,唔好避佢,一避就太接近死車,繼續騎線,對方見到唔夠位入就會等你出先,如果對方覺得夠過,夾硬駛入,你就停定等佢過左再行,總之,唔好扭軚避對頭車。

上次我考宏業東係咁樣處理,雖然最終肥左,但係超越物體個到無細剔 但係如果有錯請指正

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

想知絲打係自私定係棍?

我係棍van呀
有無元朗巴打係度

以我ge理解,兩邊有死車,起駛入死車陣之前要先睇清楚對面無車先入去,入到去先有對頭車的話,唔好避佢,一避就太接近死車,繼續騎線,對方見到唔夠位入就會等你出先,如果對方覺得夠過,夾硬駛入,你就停定等佢過左再行,總之,唔好扭軚避對頭車。

上次我考宏業東係咁樣處理,雖然最終肥左,但係超越物體個到無細剔 但係如果有錯請指正

唔該巴打解答 我就係成日想扭軚避
咁你最後肥左咩?
學棍VAN 師傅話CUT線扒頭 望中鏡打燈望盲點就得 想問考牌個時係咪都可以剩係靠中鏡
學棍VAN 師傅話CUT線扒頭 望中鏡打燈望盲點就得 想問考牌個時係咪都可以剩係靠中鏡

睇下邊塊鏡可以望清楚隔離線 但多數都係望右鏡望盲點 CUT線
有無元朗巴打係度

唔該巴打解答 我就係成日想扭軚避
咁你最後肥左咩?

衰反應慢,轉彎前見到有人衝出黎,猶豫左一下應唔應該停車,結果個人走開左,而我亦都無停到車,但係就錯過左轉彎時間,個彎轉得唔好,最後肥轉彎位置不正確

元朗呀

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

想知絲打係自私定係棍?

我係棍van呀

我都係棍van啊 希望師傅幫我搶到快期啦 因為我7月31號考應該遲過絲打你,但唔知快期係咪要咁排
10號pass左路試,聽日有冇可能換到p牌?

都係個句
轉右=送牌

唔該巴打

右邊 我無考
我考公主道

上星期天光道1 take pass
10號pass左路試,聽日有冇可能換到p牌?

我本身都排到2月
有快期都要排到10月

想知絲打係自私定係棍?

我係棍van呀

我都係棍van啊 希望師傅幫我搶到快期啦 因為我7月31號考應該遲過絲打你,但唔知快期係咪要咁排

第一次5月2
第2次 8月10號
我估都要3個月 唔知仲有冇早D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞