召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(9)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇人試過駕駛學院ge師傅幫手搶到快期?
我師傅話幫我搶到,但係要兩星期時間批核,
其實會唔會有機會批唔到?唔想空歡喜一場

絲打你係邊間駕院架?
第二堂仲學緊轉彎算唔算慢

唔會啦 學到最後期轉測都未必perfect

有d..我記得我第二堂學轉波、斜路起步,第三堂就學泊位,三手調頭

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

轉彎唔洗學 出街渣兩渣已經識

轉彎唔洗學 出街渣兩渣已經識

我一開始學,都係 係九龍塘不停轉彎拎感覺

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

有兩個朋友學元朗都係大炒,問返佢地學啲野,啲師傅流到仆街

跟返學院何苦

唔會啦 學到最後期轉測都未必perfect

出到街啲人都係求9其咁轉
有冇學車學校推介

論價錢應該A1最平 定德安, 不過德安印象中好似個package要上多啲堂

其實邊間都冇分別 最重要係派到邊個師傅

A1 好似好多負面新聞
我跟不安既,一個師傅中伏,一個正常
跟正常果個先pass
想問下甩左P牌之後仲可唔可以掛P牌出街?

可以,掛得要跟P牌規距

唔洗

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

跟返學院何苦

我住元朗,返工都係起元朗,所以實在情願比貴d都唔想出去考
不過其實駕院都有好師傅ge, 起碼我覺得教我個位真係幾好,上次我肥佬係我處理突發野反應慢左,無得怪邊個
但係駕院堂數真係太少 學得12個鐘就推你出去考,我已經搵埋其他師傅補鐘,都係學得15個鐘

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

跟返學院何苦

我住元朗,返工都係起元朗,所以實在情願比貴d都唔想出去考
不過其實駕院都有好師傅ge, 起碼我覺得教我個位真係幾好,上次我肥佬係我處理突發野反應慢左,無得怪邊個
但係駕院堂數真係太少 學得12個鐘就推你出去考,我已經搵埋其他師傅補鐘,都係學得15個鐘

我果陣元駕學46撞正好師傳,基本上17節冇補鐘已經夠我學,最終考水邊圍1take過,但駕院排期真係好耐
個陣我初初學車
師傅頭半個月係叫我入元朗工業區學
係個度操熟手車 先出返試場
個頭真係好岩新手學車 又多死車
兩年前衰過 依家比錢人抽快期
希望下個月中可以有牌啦
希望下個月中可以有牌啦

兩年冇渣過就去考多次?

... thanks

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我都係元朗想排快期 佢排我丙部去到岀年3月
我黎緊21號重考忠義街,有咩要留意,唔想再俾多五千再考

忠義街算易考. 係短路考牌入唔到. (但多數考個條). 死車多.

不過重點係你上次肥乜先?
希望下個月中可以有牌啦

兩年冇渣過就去考多次?

咁會操車既 依一年日日坐同事車應該意識會好好多

忠義街算易考. 係短路考牌入唔到. (但多數考個條). 死車多.

死早左cut線,我上次考培正偏門線,係警局果頭一早拎左左線,佢話我霸住條快線喎

死早左cut線,我上次考培正偏門線,係警局果頭一早拎左左線,佢話我霸住條快線喎

sorry右線先岩

絲打你係邊間駕院架?

元朗呀

我都係元朗想排快期 佢排我丙部去到岀年3月

我本身都排到2月
有快期都要排到10月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞