[IOS/AN]星光戰姬[1]宇宙×戰機×美少女

348 回覆
1 Like 1 Dislike

Android下載:https://goo.gl/qcHYc2
IOS下載:https://goo.gl/j28aAq

圖片簡介

戰鬥玩法:
一場派5部機
有4種職既機,分別有近攻,遠攻,範圍同補血
大部分戰鬥勝利條件係敵全滅/到指定地點同機戰差唔多咁玩
每部機有普攻同埋2招技,另外囡囡覺醒左會多招好勁既固定技
例如e種

戰機育成:

戰鬥會掉敵機,普通機/肥料機
強化就係食佢地
每次最好一次過食10部,因為有個大成功率係合計,食越多就越高
強化到部機max lv就可以進化,另外要搵多部同grade既max lv機做材料同埋要對應既進化石
囡囡本身部機進化完都會維持同一系列,2招技會繼承&強化
而一般打到/抽到既機進化左有可能變做同職既另一部機,技能可能會唔同左

囡囡肯成:

暫時有12個
打爆敵人就有經驗,升lv到咁上下加埋滿好感就可以玩gal game部分,過完會學到技能,過第4章就會覺醒

揀完囡就入房
主要係做送禮勤,送到滿好感升可進行下一章gal game

新手提示:
開局最好10抽抽返1~2部SS
夠打到去第4章主線,不過第4章中後難度提高唔少,唔係廢課既話都要農返段時間先突破到
強化最好係食返同職既機,經驗1.5倍但用既金錢一樣
唔好用石回AP,因為只會回最大值既AP,同樣價錢既AP券回到170
囡囡既機除非抽到高階既,唔係都唔好賣,大部分都好用,而且好似之前講,進化完都keep到技能
抽既機唔會特別勁,無話咩原生高階較強,主要係俾你跳過左升機步驟快速得到高階機
打完神殿有探查機能追加,可以拎到進化石,肥料機,課金石

玩左幾日覺得唔錯,無人提咁
Down 左
首抽唔建議抽支援系(就算SS都係咁話)。支援系普遍有d廢,回血回得好少又有cd,得招再動(但係會加mp消耗)或者消負面狀態(後期中毒幾傷下)稍微有返少少用。
以為真係無人玩
日本果邊暫時評價都唔錯
因為就算韓國果邊進度都唔會出現咩限定抽特別強之類
要強要靠自己俾心機育成
首抽唔建議抽支援系(就算SS都係咁話)。支援系普遍有d廢,回血回得好少又有cd,得招再動(但係會加mp消耗)或者消負面狀態(後期中毒幾傷下)稍微有返少少用。

全體加速都好實用,S機就已經加3格,炮機變相2倍移動
不過補血CD較長E下真係有D無用
遲左幾日先開始玩,頭先發現要8月入面登入夠28先有SS劵送
遲左幾日先開始玩,頭先發現要8月入面登入夠28先有SS劵送

而家到月尾都夠自己升幾部既
睇佢每日任都送SS肥3隻
好少人玩咁

仲有loli
無人玩
難得有隻做得用心又唔駛點抽既game
難度幾高下...
我打到ch3尾開始會卡關
難度幾高下...

借好友打埋3章佢好
然後每日都打肥關同解任拎SS肥強化隊伍

照理首抽有SS機再將一開始送既肥餵佢食夠打到4章中先係
後面難度增長得更厲害
就算有勁機都要返咁上下肯成度先夠打

好友可以搵多D SS隊友加,自己都去倉庫度set返自己最強既女+機做代表方便加好友

我仲有幾個位你可以search我個名加我,唔知幾耐可以用一次好友,但我部機應該夠你打埋4章尾
難度幾高下...

借好友打埋3章佢好

後面難度增長得更厲害

好友可以搵多D SS隊友加,自己都去倉庫度set返自己最強既女+機做代表方便加好友

我仲有幾個位你可以search我個名加我,唔知幾耐可以用一次好友,但我部機應該夠你打埋4章尾

加左你啦

我得一部SS狙擊型,有d機得A級好易死
難度幾高下...

借好友打埋3章佢好

後面難度增長得更厲害

加左你啦

我得一部SS狙擊型,有d機得A級好易死

見你滿左好友
SS狙擊都好呀,炮/狙都好拓荒
可以慢慢練D機進化上去,衝太急只會越打越辛苦

見你滿左好友

Delete左少少friend了
我賣左d角色專用機,係咪以後都拎唔返?

見你滿左好友

Delete左少少friend了
我賣左d角色專用機,係咪以後都拎唔返?

加左
友抽,石抽都抽到
不過比一般機機率低D
下次記得上鎖
我都唔小心食左第11條女部機 等以後抽返
如果未開到肥料關之前打咩關升角的好?四章中段開始借人部機都過唔到
如果未開到肥料關之前打咩關升角的好?四章中段開始借人部機都過唔到

我通常都會農上一章後期既通常關,你可以睇下邊D好打
肥料關你應該開左A肥關架,打返幾日自己隊人都應該夠推

我肥關得easy, 岀C級肥

右面有TAB揀
係唔多顯眼

右面有TAB揀
係唔多顯眼

係bor
咁可以練下角
好玩的,但無乜時間玩
隻game係做得唔錯
2ch日本仔都話佢地國產既機戰同G GEN做到咁就好
果2隻真係借個名黎呃飯食
主角機賣晒
點搞
主角機賣晒
點搞

友抽抽得返
慢慢抽啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞