dse math + chem discussion room

53 回覆
3 Like 6 Dislike
各位同學大家好

舊年同期
小弟都開左一個一樣既tg group
目的都係希望幫到大家

2017年dse剛剛都完成左
而我覺得個group係有價值既
所以我今年亦會再開一個

其實只不過係一個telegram group
入面歡迎大家發問有關dse既問題, 不論係功課, past paper, 溫習方向等等
我舊年亦拍左好多考試技巧既片
舊年都有好多同學得著的

目前有開group 既科目 :
1. Math (core), M1, M2
2. Chemistry

人數上限:
每個group 大約10個
太多人的話我未必答得到全部

因為呢個program係有人數限制, 而且我只希望接受DSE考生進入此group
原因係我希望我既資源能最有效咁幫DSE學生
所以係會有一個好簡單既驗證程序

報名方法:

1. upload 一張能證明你是未來DSE考生既圖片
如果你是日校學生, 你可以選擇舊年你在學校的考試卷作為背景, 並用另外一張紙寫上你的telegram username, 一起拍照, 請遮住你的個人資料(學校名, 姓名等), 我只需要看到日期及證明到是你
如果你是retaker, 你可以選擇你舊年的準考證作為背景, 並用另外一張紙寫上你的telegram username, 一起拍照, 請遮住你的個人資料(學校名, 姓名, 相片等), 我只需要看到日期及證明到是你
例子:
圖片上傳網https://upload.cc/

2. 填妥表格 https://goo.gl/forms/ISGGWOfVunhvCBsl1
資料請確定無誤, 否則無法加你入group

3. 遞交完表格, 資料又填妥的話, 應該3日內會加到你入黎
如果過左3日都未收到通知, 可以再交一次

以上驗證步驟目的是想保障大家
我唔希望有其他無關人士進入group
而我亦唔需要大家任何個人資料, 我只想知道你是否未來DSE考生
因為我唔想浪費任何資源
當然如果你有其他辦法prove到你係DSE考生, 你亦都可以選擇

呢個program完全免費
由我自己一個人, 付出自己既時間
想得到既, 只不過係大家係成績上既進步
所以如果你唔認同我, 或者覺得以上步驟多餘
你係可以無視我

最後一提
因為呢個係新group, 所以之前跟開我的同學仔都要申請一次

最後祝大家DSE順順利利
有興趣幫手
nickname 叫pater既同學仔
我加你唔到
麻煩提供一個正確的tg username
巴打 岩先send左 收唔收到
巴打 upload 唔到相 但真係中六學生 tg:ylohholy
tg:chemhelp upload唔到相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞