【HiHi喇】我借左筆「靈魂信貸」......(2)

675 回覆
358 Like 13 Dislike
文呢
仲諗住有甜
好耐都冇追得咁開心
依家搞到好似冇咗個寄托咁

唔好咁啦,搞到我都有同感

出個續集囉
會唔會出打工故?

可能續集會講

檸啡:今次個故長度岩岩好 雖然有少少唔夠喉 但反而更爽 趣味性一流 期待新作呀!
個尾比較急
但都精彩
硬係覺得主角個冥化能力同我個名差唔多設定
仲諗住有甜
我每日既精蟲食糧呀

最近唔得閒睇 岩岩睇到尾 完得好突然

可唔可以加下甜

從來未試過睇故睇到每日㩒f5
眼見紅衣鬼無動於衷,三尾便續道:「妳恨自己,明明結婚之前己經察覺到好多蛛絲馬跡,但係寧願視而不見。妳恨自己,明明己經感覺到佢對妳既態度好唔同,但礙於婚姻妳要啞忍。妳恨自己,明明生活己經好唔開心,但係為左肚入面既BB,妳點都要捱落去.....」

「係囉....」紅衣鬼低聲道:「點解我要咁傻呢....」

「芝芝,」我牽起她滿目瘡痍的手,深情道:「原諒妳自己啦,要知道,愛不是場定成敗的比賽。」

紅衣鬼迷茫道:「咁....咁我應該點做啊.....」

「放手啦,」我輕摟著她發抖的肩膊,「明白放過你是放過自己,這個道理。」

「嗚啊!」紅衣鬼竟倒在我懷中大哭起來。

「三尾!」我驚嘆道:「妳點做到架?」

「碎料啦,」三尾啐道:「大家都係女人,點會唔明佢諗乜呀,嗱,佢依家咁脆弱,你係想食佢依家好食啦。」

「係喎,」經三尾一提醒,我立即拿出和田古玉對著紅衣鬼道:「收。」

紅衣鬼乖乖地被我收伏在古玉之中。

屌我諗起肥芝
Hihi hi
眼見紅衣鬼無動於衷,三尾便續道:「妳恨自己,明明結婚之前己經察覺到好多蛛絲馬跡,但係寧願視而不見。妳恨自己,明明己經感覺到佢對妳既態度好唔同,但礙於婚姻妳要啞忍。妳恨自己,明明生活己經好唔開心,但係為左肚入面既BB,妳點都要捱落去.....」

「係囉....」紅衣鬼低聲道:「點解我要咁傻呢....」

「芝芝,」我牽起她滿目瘡痍的手,深情道:「原諒妳自己啦,要知道,愛不是場定成敗的比賽。」

紅衣鬼迷茫道:「咁....咁我應該點做啊.....」

「放手啦,」我輕摟著她發抖的肩膊,「明白放過你是放過自己,這個道理。」

「嗚啊!」紅衣鬼竟倒在我懷中大哭起來。

「三尾!」我驚嘆道:「妳點做到架?」

「碎料啦,」三尾啐道:「大家都係女人,點會唔明佢諗乜呀,嗱,佢依家咁脆弱,你係想食佢依家好食啦。」

「係喎,」經三尾一提醒,我立即拿出和田古玉對著紅衣鬼道:「收。」

紅衣鬼乖乖地被我收伏在古玉之中。

屌我諗起肥芝

最近唔得閒睇 岩岩睇到尾 完得好突然

可唔可以加下甜

從來未試過睇故睇到每日㩒f5

鬼故加甜?!
你真識食

今日去左書局睇買個巴士故啦終於
雖然好無恥齋睇唔買
會唔會出續集
定係真係完哂?

我就諗起浦飯幽助
好好睇
終於等到
等新一部
出第二集未
出第二集未

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞