【HiHi喇】我借左筆「靈魂信貸」......(2)

675 回覆
358 Like 13 Dislike
幫你推post
Pish
莫得罪女人
我要瞓喇
睇住先,晏啲仲有

大約幾耐呀!想訓啦!

兩點左右出,眼訓既可以聽朝起身睇
等你樓豬
good night
Dllm
推!
用力一推
2點啦 比個時間啦 好想訓
睇住先,晏啲仲有

大約幾耐呀!想訓啦!

遲到
睇住先,晏啲仲有

大約幾耐呀!想訓啦!

遲到

文來喇!
苦戰過後,我挨著牆壁喘息。

「阿偉,你頂唔頂得順架....」小瘣替我擦去額上的冷汗。

「唔頂都要頂埋架喇,」我苦笑著拉下自己的衣領,屍斑己侵佔到我的喉嚨。

「哎呀!」小瘣吃驚道:「肯定係你消耗靈力過度,加劇左屍化,你快啲抖下啦!」

「我諗無機會喇...」我苦笑著望向前檯後面的門口。

只見Tony好整以暇地挨著門框,撓著雙手恭候我們。

「點啊邪生?」Tony微笑道:「有錢過來贖靈魂喇?」

「仲好講!」我激動道:「肯定係你特登安排人來偷左我張卡!」

「Nonono....」Tony搖著手指道:「我地既契約公平公開,只要你還到錢,我咪俾返個靈魂你囉,你睇,我連你既靈魂都準備好喇。」

說罷,他竟拿出一隻被紅繩勒得死緊的烏鴉,放在櫃檯上。

那隻烏鴉雖被紅繩綑實,目光卻無比凶狠。
「唔好同佢講咁多喇,」小瘣擋在我的前面道:「錢我地就俾唔到架喇,唯有搶啦!」

「哈哈,」Tony失笑道:「個個客都好似你地咁,我地仲使做生意既?」

「我唔識呢啲野,」小瘣直言道:「但係馬老闆話你啲生意唔見得光!」

Tony揚眉道:「你識馬老闆?」

「何止識,我仲係佢既員工。」小瘣的語氣帶著一份驕傲。

「唔怪之得妳咁大膽啦,」Tony興奮道:「既然係咁,就等我陪妳玩兩手。」

「係都等我打先啦!」我疾衝過去揮出拳頭。

「行埋一邊啦,」Tony冷眼道:「無左冥修羅既你,狗都不如。」

他的手一撥,我隨即向後彈飛,更撞破了前臺後面的整塊玻璃。

「岩哂!」Tony拍手道:「空間大啲,打起來都鬆動啲。」

「看招!」小瘣提劍疾刺。

Tony滿以為輕鬆躲過了小瘣的快劍,沒想到小瘣劃出的劍氣卻在他臉上刺出一道傷口。

「龍騰之氣?」Tony舔着自己留出的黑血,「估唔到又係另一隻極珍貴既靈魂。可惜呀,又係唔識運用。」

「係咩?」小瘣劍指Tony,「咪又係俾我傷到你。」

「靚妹仔真係不識天高地厚。」Tony一說完,整個空間頓時變得極其寒冷,就連原本泛藍的燈光也轉趨昏暗。

只見Tony猶如蟒蛇脫殼般脫掉人皮,露出他原本的形態。

他竟是隻牛頭人身的黑牛妖!
睇緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞