澳洲悉尼大學發現「殺死中國人」塗鴉

126 回覆
247 Like 9 Dislike
Melbourne 多Asian到痴根 好似去左旺角一樣 (不過大部分都係大陸人) Sydney 好少少少少少 不過USyd Asian都係majority

Sydney 咪又係重災區

好少少?
十幾年前melb, syd 都已經夠多
出city根本唔洗講英文
早年返去探fd多到叫離譜啦

Sydney多到以為自己喺香港

其實佢見到你係黃皮膚就會屌你架啦 你點解釋佢都唔會理你
係英國入Pub比全部鬼佬望住晒
早幾日先比2個鬼仔細路撩交打
香港人佢地咪都係當係chinese

一有呢d新聞就好多人自high讚好
但又唔諗下人地識鬼分你香港人定中國人

次次都有你呢d廢話
咁鬼佬係咪又唔識分支那狗
日本人
韓國人
蒙古人?
你咁樣講都阻唔到香港人慶祝呢件事架

到時你係外國比人認做支那狗比人打死就真係幫自己慶祝喇
外國人唔識分還唔識分,唔代表我要認係支那人。

明明講緊外國人會唔會分
又關認唔認自己係支那人咩事
我地都唔撚分巴基定印, 鬼佬又點會理你

我以前讀依間大學
大學入面d人一定識分中國同香港

btw雪梨大學既香港人雖然都係小圏子, 通常都係同番香港人玩
但係比起中國留學生既"小"圏子, 香港人低調得多

最令我印象深刻係d中國人會直接係大學入面既notice boards上面貼大量一隻英文字都無, 完全係純中文既海報, 重有成日會貼留學同移民廣告

重有通常一個國家最多只會整1-2 個society,
就好似香港人整左一個小圏子同郷會 HKSA, 台灣人就TSA, 而馬拉人就SUAMS咁 etc etc

中國人整左好似有五個定六個小圏子society

香港嘅大學咪一樣係咁

負我皮做乜鳩
you big me?

我留係香港怕咩春
理撚得你殺晒澳洲啲亞洲人

push
澳洲=垃圾地方

當年Top Gear英國原版對澳洲版比賽嗰集ge開頭已經說明左一切
澳洲佬最初只係英國的死監躉俾送黎拓殖
做乜咁多五毛沖晒出嚟叫人認自己係支那人
其實可能係中国人寫?
槍擊中国領事館既都係中国人,咁寫kill chinese都係中国人有咩出奇,點解要岐視一定係澳洲人做

有咁嘅可能性。
個個沖出黎話鬼佬唔識分中國人香港人
比你可以移民去澳洲,個個咪又狗衝過去
成班移唔到民葡萄人地,話去到外國比人歧視又盛

唔係話認做支那人,如果班鬼佬真係有心搞你,會唔會因為你話Hong Kong is not China就放過你
你估拍緊tvb啲膠劇咩

I am not chinese

唔好齋講唔做

最佳做法就係主動出擊
公開大聲屌鳩支那狗
或者打鳩d支那狗, 証明支那種非我族類
幫支那人答: 妒忌與偏見, 唔想中國強大
冇所謂啦,我都唔會去澳洲
我都唔會去澳洲

最希望佢殺哂所有澳洲既亞洲人, 關我撚事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞