澳洲悉尼大學發現「殺死中國人」塗鴉

126 回覆
247 Like 9 Dislike
Melbourne 多Asian到痴根 好似去左旺角一樣 (不過大部分都係大陸人) Sydney 好少少少少少 不過USyd Asian都係majority

Sydney 咪又係重災區

好少少?
十幾年前melb, syd 都已經夠多
出city根本唔洗講英文
早年返去探fd多到叫離譜啦
做乜唔用殘體中文?
香港人佢地咪都係當係chinese

一有呢d新聞就好多人自high讚好
但又唔諗下人地識鬼分你香港人定中國人

次次都有你呢d廢話
咁鬼佬係咪又唔識分支那狗
日本人
韓國人
蒙古人?
你咁樣講都阻唔到香港人慶祝呢件事架

之前叫有人話外國人唔識分BNO同特衰護照,見香港就係中國人

屌,人地日本咪分"香港(英國)" "香港(中國)" 俾你地睇囉
外國人眼中

香港人=中國人

日本人韓國人北越人台灣人香港人=中國人
假設你係白人 當你身處澳洲搭巴士返大學 但每個站上車既都係中國人多過白人 咁你就可能明點解佢地會話殺曬中國人
外國人眼中

香港人=中國人

日本人韓國人北越人台灣人香港人=中國人

你去講贏班鬼先算啦,戇鳩仔

冇話你錯 只係你忽視咗其他Asian
假設你係白人 當你身處澳洲搭巴士返大學 但每個站上車既都係中國人多過白人 咁你就可能明點解佢地會話殺曬中國人

咁我地咪要殺哂白人?

咁我地咪要殺哂白人?

錯,我地都係要殺晒的支那人
淨講白種鬼屌黑鬼就明啦 都唔明連登仔咁撚戇鳩

出到外國咪又係比人排斥

都好正常呀
唔少香港人去到外國都好低質
與其係到掰人地當唔當你係Chinese不如諗下點避免被排華波及 。
Melbourne 多Asian到痴根 好似去左旺角一樣 (不過大部分都係大陸人) Sydney 好少少少少少 不過USyd Asian都係majority

好少少?

Sydney多到以為自己喺香港
喺melb讀緊書
試過上堂同個鬼妹吹水 佢問我where is Hong Kong? Is it in the middle of China?
所以其實都有部分外國人係唔會分到Hong kong同china 大家都係chinese

好少少?

Sydney多到以為自己喺香港

Melb同syd一擔擔
喺melb讀緊書
試過上堂同個鬼妹吹水 佢問我where is Hong Kong? Is it in the middle of China?
所以其實都有部分外國人係唔會分到Hong kong同china 大家都係chinese

有d以為香港係日本
所以當排華潮出現
Asian真係要識保護自己

其實可能係中国人寫?
槍擊中国領事館既都係中国人,咁寫kill chinese都係中国人有咩出奇,點解要岐視一定係澳洲人做
香港人佢地咪都係當係chinese

一有呢d新聞就好多人自high讚好
但又唔諗下人地識鬼分你香港人定中國人

人哋就算唔識分唔代表你要自認

你咪同佢地講你唔係Chinese 囉

華人個名好好聽咩
有hongkongese 個名唔用
係要犯賤到認自己係支那人
喺melb讀緊書

有d以為香港係日本
所以當排華潮出現
Asian真係要識保護自己

梁遊 : Hong Kong is not Chi na
邊個叫班中國學生日日貼殘體大字報

利申: Canberra

已畢業

ANU or UC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞