[7月新番]成為悲劇元兇的最強異端,最後頭目女王為了人民犧牲奉獻

95 回覆
8 Like 9 Dislike

我8歲時,發現自己轉生成女性向遊戲中作惡多端的最後頭目女王普萊朵。由於是與攻略對象戰鬥的最後頭目,戰鬥力高強,還十分奸詐狡猾,身為女王制國家第一公主更掌握偌大權力,堪稱最強。但卻總是散播不幸,最後只有破滅的未來!……是說,我根本早早去死比較好吧?這樣的話,就防止攻略對象的悲劇發生,用權威和作弊能力拯救所有人!這是反派最後頭目女王在不知不覺間深受眾人愛戴的故事。

https://www.youtube.com/watch?v=KdmxkRQshic&t=1s&loop=0
https://www.youtube.com/watch?v=xHQHv1JilZw&t=1s&loop=0
https://www.youtube.com/watch?v=UvSRMjbKB5k&loop=0
播放日期:7月6日起/每週四深夜
冇人睇
Lm
悶到係咁瞓著,女主都18歲啦,重成日係咁喊,明明對佢黎講成個世界都係game既野黎,有無咁重感情呀
木棉花係鍾意買啲個名咁長嘅黎播
上季就 在異世界獲得超強能力的我,在現實世界照樣無敵~等級提升改變人生命運~
佢依家8歲姐

個d惡役大小姐逆轉bad end通常都幾好睇
普通送宵夜番?
同傲嬌惡役/惡役大小姐應該冇得比?
一開始睇有d毀滅END壞人大小姐既feel
可能又係男女通殺攻略哂所有人
又撞死個
女主床邊喊到七彩睇到有啲傷感,明明唔係女主做點解女主會有嗰陣時啲回憶覺得自責,明明今世未發生依啲事
山寨破滅旗幟
睇完第一集我覺得應該會好好睇
雖然題材唔新穎但成個氣氛同其他同類作品好唔同
因為有好多套同類,劇情基本上係一樣,只係改左個名同個樣
呢類型最好睇係提亞穆,然後就係破滅flag
呢套都算過得去,可以一戰既
提亞穆唔算啦
人地係輪回公主

同類形第一我永遠係推謙踏
其他只可以爭第二
山猴唔錯,自稱惡役大小姐觀察都唔差
不過咁多種變種最鐘意都係謙踏個形式
可惜好少寫得似又好睇
睇左唔少剩係有一套類似我都幾鐘意
但唔記得左咩名
至於呢套其實都幾唔同
套惡役皮但完全唔係果回事黎
破滅流好似玩唔出咩花樣咁

好多都勁悶
當睇咗一次,冇新鮮感後
呢到有個好重要既因素冇講
呢個故事既女主同其他唔同
其他係基本上完全取代左角色
呢到係原惡役塞入左現代人記憶
即係佢好明白自己會做啲咩想做啲咩
但就會有記憶/知識知道咁係點衰點賤格

可惜既係第一集用太多戲份做劇情講解
節奏又太慢去唔到救團長呢個高潮位
結果第一集令人覺得就只係普通惡役轉生勁趕客
但其實呢套好睇既點跟本唔係其他惡役果種套路
又轉生
又係長名
又係中世紀
又係外掛能力
唔知咩原因,
畫風低能? 配音悶?
都係果堆劇情, 破滅flag接受到, 呢套我頂唔順棄左.
可能係講太多SETTING, 太過倚賴讀白黎講背景, 唔識用故事黎講故事
有心機睇嗰啲三集定律都應該留到客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞