[七月新番]甜點轉生

91 回覆
4 Like 2 Dislike

身為貧窮領地莫爾堤倫領的繼任領主而備受期待的少年,佩斯特利。小小年紀就發揮出稀世才能的他,前世其實是個前途光明的天才甜點師!!

「要透過甜點給人們帶來笑容。」心懷不變的決心,佩斯特利到了轉生後的世界同樣致力於製作甜點。然而,小小年紀的少年卻得面對接踵而至的苦難。不只要面對襲擊領地的盜賊,還有個性難搞又滿腹心機的貴族們,再加上扁扁的口袋,以及水源匱乏的乾枯土地,可說是前途多舛……

他以自恃的智謀與對於製作甜點的愛情作為面對挑戰的武器。究竟佩斯特利能否打造出一片幸福洋溢的領地呢!?香甜又奇怪的王道甜點奇幻故事就此揭開序幕!

<STAFF>
原作:古流望《甜點轉生》(由《TO Books》發行)
原作插圖:珠梨康之
監督:葛谷直行
系列構成、腳本編劇:廣田光毅
角色設計:宮川知子
色彩設計:古賀遼也(Studio elle)
美術監督:秋葉みのる(Studio Jack)
攝影監督:五十嵐慎一(Studio Twinkle)
編輯:三宅圭貴(岡安Promotion)
音響監督:渡邊淳
音響效果:今野康之
音響製作:TO Books
音樂:中村博
音樂製作:Imagine
動畫製作:SynergySP
動畫製作協力:STUDIO COMET

<CAST>
佩斯特利.米爾.莫爾堤倫:村瀨步
馬可爾倫.杜羅巴:藤原夏海
盧米妮多.艾德利赫伯:內田真禮
莉可麗絲.米爾.傅巴雷克:本渡楓
卡賽羅倫.米爾.莫爾堤倫:土田大
約瑟芬妮.米爾.莫爾堤倫:大久保瑠美
錫因茲.碧特維:若林佑
佩托菈.米爾.傅巴雷克:奧野香耶
斯卡雷.米爾.卡多雷切克:加藤涉
安妮艾絲.米爾.莫爾堤倫:生天目仁美
布蕾歐修.薩爾格雷特.米爾.里堤修:日笠陽子
糖都扑得死人
咁撚大部電視都未扑得死
好似睇過漫畫
之後冇翻譯組接手
LM
比想像中好睇
呢部小說幾好睇
內容可以,老婆可愛
留名支持,呢套係愈後愈好睇,特別係貴族之間勾心鬥角嘅劇情
日本仔已經去到唔寫轉生/異世界就寫唔到故事嘅地步
男2咁快就有老婆
露米大個女一定好正好有妻味
呢套好睇?
暫時幾好
呢季好似冇啲真係睇唔落嘅異世界
太正經,唔鳩hit唔起的
無職,慘到睇唔落
最後幾分鐘先整甜品
實爆死
人地想睇甜點
一黎就係咁打仗feel
完全同個主題唔match
3集先整左個蘋果批
仲要領地咁撚窮,唔知仲要搞幾多野先開始入到主題開甜品店
愛書都唔係成套整書

成套整書會搞唔掂
頭先先睇第2集
打仗都算 前半都算正正經經有D智力
後面班盜賊入左城之後就成套野降左智
斷咗欖幾年

家姐好索....
同轉生貴族個家姐都係同一個倒模
淫妻feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞