[7月新番]滿懷美夢的少年是現實主義者

482 回覆
17 Like 4 Dislike

「雙向的單戀」令人好心焦。佐城涉暗戀同班的美少女夏川愛華。他滿懷美夢,希望與她兩情相悅而積極地展開追求,即使遭受挫折也不氣餒。但是,就在某一天,他的夢突然醒了。「條件那麼好的女生……我根本高攀不起吧?」理解了現實之後,涉開始與愛華保持適當的距離。而這樣的態度反而令愛華茫然。「莫非……他討厭我了?」誤會讓愛華不知所措,開始表現出連自己都沒察覺的好感……?!雙向單戀的兩人之間彼此誤會、令人心癢難耐的青春戀愛喜劇,開幕!

https://www.youtube.com/watch?v=U4XEfsuA5Gg
https://www.youtube.com/watch?v=B64pev0auco&t=1s&loop=0
https://www.youtube.com/watch?v=sUJ9hUhViBo
播放日期:7月3日起/每週一深夜
睇youtube直播嗰陣啲原作黨係咁屌
我動畫黨就咁睇第一集又覺得正正常常
Lm
唔係好掂
首先,感覺唔到愛華有幾可愛
第2,d劇情寫得好差,第一話悶到飛起
睇完都唔知做乜鳩咁
睇完動畫第一集去咗睇漫畫
睇到第三話就覺得男主內心話太多搞到勁多字唔想睇落去
第一集巳經好趕,pacing 同次序怪
小說/漫畫因為醒咗產生啲距離感同藍澤而夏川嫉妬互動唔見曬
不了
原作怪到極致
試食都唔想
我發覺已經睇乜都覺得冇問題, 成套啲女都幾靚.
依套就咁睇啲設定, 真係好似P9做咁, 但好彩唔係.
有啲莫名其妙…
冇左好多內心戲靠畫面好難表達哂出黎 搞到d劇情怪怪地
唔知睇咗乜,係咪講舔狗男主放棄舔,女神不知所措嘅故仔
就咁睇動畫 完全唔知點解男主會180度變
以為第1集後面會講下
定之後先會講?
都係睇返小說好過
希望第二集會交代
張硬照圖女主好似索啲
(條裙又夠曬短

動畫表現得無咁索

男主俾個波省中突然清醒唔再做狗公
女神頂唔撚緊反追既故
比起漫畫 動畫正常好多
動畫好似畫唔到 講唔到個種可愛嘅感覺
不過小說去到後期啲感覺上都無咁好睇
節奏好撚怪

怪到寧願睇弱智異世界
係咪小說太多心理描寫
動畫整到怪怪地
睇簡介好似幾正
狗公放棄後女神後悔既故
但上面講到垃圾咁好伏咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞