解決求救電話事故 OnePlus 5 又發生電池倒水問題

32 回覆
14 Like 0 Dislike
用問題天天都多去形容 OnePlus 5 可謂貼切不過,用戶無法撥打 911、112 或 999 緊急求助熱線的問題,才剛剛透過 OTA 系統更新解決不久。想不到另一波問題亦隨之而來,OnePlus 5 用戶以為解決了無法求救就能夠安枕無憂,偏偏就是系統更新令他們大為緊張。

有用戶在系統升級後,於 OnePlus 官方討論區留言投訴,表示手機出現電池倒水的問題,尤其是晚上將手機保持開機或設置了備用模式,電池仍然會流失 20% 至 50%。某些投訴的用戶都是印度電訊商 Reliance Jio 的客戶,OnePlus 回應指因為網絡訊號不佳,該電訊商的 4G LTE SIM 卡不可以用於第二 SIM 卡槽,否則會出現不斷搜尋訊號,導致電池倒水的現象。

有趣的是, OnePlus 官方似乎未有嘗試徹底解決電池倒水問題,而是嘗試解決投訴的用戶,因為外國媒體發現他們採取刪除貼文的方法去應對。

http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4988/208667/1/
oneplus已死
咇咧叭喇
咇咧叭喇
OnePlus 官方似乎未有嘗試徹底解決電池倒水問題,而是嘗試解決投訴的用戶,因為外國媒體發現他們採取刪除貼文的方法去應對
咪講左個原因囉 人地講左錯仲要做 呢篇文真係為反而反

唔可以入第二咭槽,因為電訊商訊號不佳
即係可以入第一咭槽?
咩logic?
真係解釋到咩?仲要del post?
大陸機打手全部深潛
推下先
連差佬都屌,係得連登吹奏
OnePlus 官方似乎未有嘗試徹底解決電池倒水問題,而是嘗試解決投訴的用戶,因為外國媒體發現他們採取刪除貼文的方法去應對

大陸野始終係大陸野
有問題唔會去解決, 剩係諗住收埋無人知
明顯用家問題

大陸野始終係大陸野
有問題唔會去解決, 剩係諗住收埋無人知

典型中共模式:無人投訴未無問題囉,所以先解決投訴嘅人
啲「用家」話被逼害㗎
好似支那咁,日日叫春話俾外國勢力逼害一樣
成日叫人買one plus個班lihkg打手呢?
上水啦喂
上水啦喂

佢哋話俾人逼害啊
上水啦喂

而家佢哋興群起屌柒發現問題嘅用家,繼而割席批鬥
上水啦喂

個group無乜人出聲
不過我無911同食電 反而patch完打機lag
好彩4.5.8fix返

大陸野始終係大陸野
上水啦喂

個group無乜人出聲
不過我無911同食電 反而patch完打機lag
好彩4.5.8fix返

班打手水鳩完人買機而家功成身退啦, 仲留係度獻世咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞