記唔記得當年美國佬點逼害你地香港人喺內地嘅祖先? 八國聯軍打死你太爺, 韓戰打死你爺爺

69 回覆
9 Like 169 Dislike
八國聯軍打北京,關南方咩事
清華大學(英語:Tsinghua University,縮寫:THU),簡稱清華,舊稱清華學堂、游美肄業館、清華學校、國立清華大學,是一所位於中華人民共和國北京市海淀區清華園的公立大學。始建於1911年,因北京西北郊清華園而得名[21],初為清政府利用美國退還的部分庚子賠款所建留美預備學校「遊美學務處」及附設「肄業館」,1925年始設大學部[22],抗日戰爭爆發後與北京大學、南開大學南遷長沙,組建國立長沙臨時大學,1938年再遷昆明,易名國立西南聯合大學,1946年遷回清華園復校,擁有文、法、理、工、農等5個學院。1949年中華人民共和國成立後,國立清華大學歸屬中央人民政府教育部,更名「清華大學」;而原國立清華大學校長梅貽琦於1955年在台灣新竹復校,仍沿用原名。
你好撚煩呀!五毛錢你攞去啦!
當年你出咗世未?你肯定有發生過?
冇雷公咁遠 啲北佬俾人打關我撚事
太爺喺廣州食緊大煙 不知幾嘆
睇嚟樓主老母當年就係咁俾黑鬼老強好慘
叫阿公咪得囉,乜嘢阿媽個阿爸
Sorry !唔小心㩒錯!
樓主:Offline
將以前既野帶到而家,影響當刻judgement 既人最on9
你同老婆交鬧攞番十年八年前相關既事黎講架?
咁今日啲地產商業主死咗未
幾時文革2.0?
祖先點記得?
比較記得共產黨點樣玩文革玩批鬥破四舊立四新
今日仲玩緊
未講清政府點樣殺人地鬼佬全家
Blocked。完。
我太公9碎時已被美國人殺害
滿人統治下豬狗不如
文化大革命
中學教科書同我哋講話係中國人麻木自私所以先會幫外國人,但係經歷完2019之後我諗冇人會唔明白帶路黨嘅行為,幫外國人打低平時成日欺壓我哋嘅政府有咩問題?麻木嘅唔係當時嘅中國人係上緊歷史堂嘅我哋

睇吓當時嘅中國人有幾咁勇

幫八國聯軍扶梯嘅百姓

https://na.cx/i/LyuAcpD.jpg睇吓啲細路仔笑得幾開心,根本唔係麻木嘅中國人

華人樂隊幫八國聯軍開路

八國聯軍進軍北京民眾睇熱鬧

載着去攻打北京嘅聯軍嘅民船

漢人幫法軍睇水

英軍係帶路黨嘅指導下行捷徑由沙窩門既下水道入城

英軍入邊由一千華人左右組成既華勇營

木頭車車隊幫八國聯軍送糧草去天津
仲啱啱抗日完彈個共產黨出黎欺我中華
望下佢個名先
其實係,香港人口急劇上升嘅時期就係1949年打後嘅廣東人同上海人不斷湧過嚟。
唔記得
但你呀爺呀嫲係俾你老豆批鬥批死左係事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞