多倫多生活討論區 73

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
8幻一年
見到有人嫌租貴,但又要養車住大 condo
有冇變形或者凹落去,聽講蜂巢板好易有呢個問題
可能呢邊天氣乾啲冇問題香港太潮濕,紙板好撚快就變形或者爆開
Wayfair 出貨慢到喊,千其唔好用
Walmart 買仲好
其實主要想睇sofa同床
其實稅後真係唔多,不過好彩可以WFH唔洗養車,先叫做生活到
唔係間間舖唔一樣,類似淘寶咁咩?你等咗幾耐
這裡是連登
一定係大把友仔搵野撥火,特別涉及移民呢啲topic
甚至一早就吹風整個‘’移民撚vs留港撚 ‘’二元對立出嚟
成個星期都 process 緊,之後轉場 Walmart 第三日收到個櫃

之後 wayfair fund 搞佐成個月,佢仲串到叫我打比銀行 cancel pending transaction 我比完一星佢後,佢先立即做野,第二日冇佐 pending transaction
weather network 個app有
不過好似都係得有warning果陣先會彈出黎
又搬小朋友做藉口
老老77,好多第二代係加拿大出世嘅香港人,都選擇返香港做野
Calgary 啲樓價咁多年嚟都冇升過 你諗你啦
呢2年升左60%
建議short返啲石油etf做hedge
我係公營機構做,同team就係有個CBC, 都係為左小朋友先留喺度
我香港身邊同學朋友有小朋友都諗辦法去英國/加拿大/澳洲,只係想俾多條路將來佢地揀,佢第時如果想返香港什至大陸做野我都冇所謂
睇你搏唔搏
過來人經驗 買傢俬唔急一律建議留意Facebook Market place 呢邊就算Ikea其實連埋稅都幾唔抵 Facebook market place 唔止二手 仲會見到好多開倉 印度人中國人香港人既傢具開倉我都去過 平過你去任何地方買至少一半以上 仲要多款啲 當然如果無車就比較麻煩
最貴就係啲大件野,但同時佢哋最難搬
租架uhaul 咪得
屌咁你都諗到
有得揀好過冇得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞