多倫多生活討論區 73

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
睇完1st inning已經唔想睇
drywall紙皮爛木屋
衰撚過買磚頭屋
we want florida, we want florida
有1.2既時候 就覺1.5先上眼
我去睇樓都係
舊樓完全睇唔上眼
樓底矮,main floor 一忽一忽分開晒,一係就整超高樓底浪費空間
去完旅行 對自己個狗竇condo有家嘅感覺
但對多倫多係無歸屬感
樓底高都屌
呢度計起樓面積唔同香港玩法
浪費空間浪費能源
普通人唔需要咁有氣派
幾好,係未有人開聲講野姐
咁加拿大唔啱你
呢度一係木屋 一係石屎樓用drywall
唔好再鞭喇
上午而家仲未有人講野?
我咁講得就緊係我識好多都真係豬
唔出奇
你估個個都前線咩

手joke來
不如話仲會出席嘅係抱住咩心態出席
grad左好幾年冇番過工表示完全搵唔到工,面試機會都冇,前前後後send左過百份,想做real estate 估價,測量都冇得做,有咩計
職業兒子?
應屆fg都搵唔到何況係你呢啲 再讀過書好過
隔離區真係 講到加拿大咁差又要攞埋passport先走為咩呢 宜家即刻走咪得囉

應該都係得香港人先會面皮咁厚成日吹奏自己世界第一 永遠都係選擇性攞黎講 唔講唔知香港生育率幾多啊 香港幸福指數幾多啊

因為香港搵錢多咪可以求其吹奏香港世界第一,唔睇下本身香港生活質素就低。原來係香港用公共交通長期人逼人就一定好舒服,下下想做下gym都要同一大班人逼上部電梯搭上去又好開心。成個城市可以極少綠化區,草坪又少。d公園放幾張凳就當公園真係笑死人。食下飯又要出排餐懵人又多食食下可以俾人趕問你食飽未。d人永遠唔知做乜7趕頭趕命咁,星期六日經過港島d人都忙到pk,完全無d休閒放鬆氣氛。

香港人又閪,講錯少少野以為自己好叻咁郁下就串人。有d港女d港女格出曬黎,望下都好似少忽肉咁,同佢地一齊永遠你都會覺得好撚大壓力唔會覺得自己有咩會一齊可以互相係對方身上學到咁。

除左近台灣泰國日本搵錢多之外我都唔明點解可以吹奏香港呢個地方。人閪環境差d人大部分好似有精神病咁不斷製造焦慮。

最好快d返香港啱架啦,加拿大已經太多人,人少少生活質素好d。加拿大咁垃圾都係唔好留啦
已經都無講政治,香港仲有大撚把畸型文化又好傳統又好都未講。d人忍到都幾勁
一陣又有人衝出嚟話咩藍絲 加衛兵 移民督察乜乜柒柒㗎啦
講兩句阿媽係女人嘅嘢再加一兩個附和下就以為自己上咗神枱咁
有班人日日話要走要盛 到有人同佢講你咪走囉 佢就走出嚟屌柒你話呻下都唔俾 又話一味叫人走/唔俾人呻 blah blah blah
睇下香港新聞又話你食精神鴉片麻醉自己 似足啲白卡日日以為人哋有心搞鳩佢咁
批評唔緊要
但呢邊生存環境不同 自然衍生出不一樣嘅生活智慧
下下用香港嘅標準來評定一切 好易乜都睇唔順眼
畀多啲時間觀察下先
其實好正常
住緊香港就屌香港
住台灣就屌台灣
住加拿大屌加拿大
住日本屌日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞