荷里活廣場死者母親感悲憤:「你拎住白卡就可以咁?」

597 回覆
2023 Like 29 Dislike
係個制度on9,但關呢邊乜事?
其實唔同TB磨豆腐就無事
有人俾精神病人殺咗,而條友處於病發狀態,我只會覺得佢唔好彩,呢D嘢無得怨,亦無話原唔原諒。我會當係有人無啦啦俾雷劈中咁睇
她稱,未曾面對過有家人離世,坦言不懂處理,但亦不欲張揚,「我唔想畀人知我個女已經唔係度」、「(唔通)拎個咪出去嗌我個女死咗,等人可憐?」現只想獨自靜靜。

佢咁樣其實仲唔好,好易變抑鬱...
對唔住,有白卡真係大撚曬
吹你老母 唔撚係呢啲柒頭,大家會當黃係傻仔?
我唔覺自己大愛,只係我接受到世界就係咁。
我老母因胃穿孔死。
我只能接受呢個世界就係有人咁不幸會被幽門螺旋菌整死,而其他人係可以帶菌都唔會死。世界就係咁無天理,但無計
係牙
以為係,有國安法就唔係
白卡真係大晒
係,有國安法就唔係
點樣可以幫下佢
精神病院係醫療服務,納稅人比錢有咩問題?魚生刀係納稅人比錢?點解你會知佢冇賺錢能力?精神病人都可以有工作,好多精神病人都靠自己唔攞綜援,只係一個殺人犯有精神病就一竹竿打一船人?
如果係博愛就唔會有白卡
香港係壓搾型資本主義社會
佢拎綜緩,番乜撚野工
你屋企人朋友有日畀暴力傾向嘅精神病患者斬,唔好投訴啊
好彩係白咭斬你個女,你都仲有發言權呀,如果係支那人斬你個女,連講都冇得講呀,講就違反角on 法
最舒服就係精神病院,唔信你問下回魂夜周星星
白卡真係大晒
香港係咁㗎啦 唔鍾意咪走囉
拎綜援係可以返工..但我個重點只係希望大家唔好因為呢件事stigmatise 全部精神病患者。佢哋好多好努力自食其力做一個正常人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞