東涌蛇吞貓2.0|不足半個月 再有4米巨蟒噬小貓 「貓店長」遇害

310 回覆
128 Like 18 Dislike
海豚幾醒都冇用
佢哋嘅身體唔適合用嚟製作工具
又帶風向搞棕地收本土工業皮

我鍘近平,一直係連登唯一一個提醒你地棕地唔等如空地,你班臭膠連登仔學咩人而家講保育木廠、冰廠、醬油廠!
https://lih.kg/3169883

收捐款食蛇羹報仇
精神病佬狂插人都係自然法則
一次過覆晒樓上各個觀點
人類本來已經需要捕殺其他物種嚟維持自身存活
只要唔濫殺、唔虐殺,以生存/消除危險為目的捕殺動物,不論圈養定係野生,本身無道德問題
外國甚至會大規模捕殺野豬、棕熊,一鎗一件,youtube/twitter大把片睇

講返呢一條蟒蛇,四米,姐係兩個連登仔咁高,都唔危險?

有人講正常無人會俾細路亂走乜乜乜:
1. 如果個個家長都真係咁識湊仔就唔會有疏忽照顧兒童罪啦
2. 而家係條蛇走左入市區,唔係隻貓走入郊區喎,仲要唔只一次,會唔會係條蛇已經建立左離開叢林嘅捕食習慣?
捉你去同日本妹交配
有用咪攞黎用 點解鍾意貓就一定要鍾意埋蛇
棕地仲有好多俾鄉黑霸黎倒廢料同做停車場
貓食蛇:哇隻貓好勁
蛇食貓:點可以亂食貓,捉條蛇去人道毀滅啦
咁巨型,下次可能吞到一兩歲小朋友
唔使攞黎用,蛇喺野外已經有用
收皮啦,最唔支持本地工業嘅係香港政府
喵坊都去玻佬度啦

棕地仲有好多俾鄉黑霸黎倒廢料同做停車場
收咗果堆鄉黑棕地先好同我講無地
蛇王捉左會放上山?
抵啦 支持蛇蛇食灑啲流浪貓
照上面班連登仔咁講,上次發現鱷魚都唔應該捉啦,物競天擇,連登仔一定可以自己打贏鱷魚
You sure喺香港係?喺澳洲就係喺香港威脅大過用處
蛇睇落係大啲既老鼠
或者有一日有大貓 野豬 食番條蛇

藪貓都食蛇
蟒蛇有幾多傷人case
點樣香港威脅大過用處
煮咗條蛇佢 再加隻雞
蛇貓雞
咁野豬同馬騮都係啫
佢入屋就殺 如果冇 咪由佢留喺森林
本身呢啲蛇都唔太敢咬人 行山見到即走就冇事
憑自己好打囉
你試下叫人類還返哂啲地比動物睇下邊個理你?
本身就應該
老鼠都係高等生物又唔見你話唔好殺
馮智力
人類都係自然發展而黎
點解要放人類係自然之外
呢隻寵物貓黎
係人類既財產 所謂打狗都要睇主人
就好似種菜會落藥殺害蟲
並唔係話棵菜既生命比蟲既生命有價值
而係棵菜對人類比蟲對人類有價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞