Feel到兩女果下的絕望

446 回覆
142 Like 3107 Dislike
外國用槍唔計
樓主駁唔到 淨係識講自己唔係帶緊風向
咁你係現場會點做?
收皮啦on9仔
如果死多兩個路人咁點呀?
中國人文化
大把槍擊案後面成村人望住走啦
你都on9
起碼有人去幫手急救 屌係屌有傷者都唔救直行直過
你最好徒手對有刀 等睇你表演啊高手
樓主會唔會行埋去幫手?
所以自問自己都唔會敢
但代入2女的視覺可能會諗 明明周圍咁多人點解冇人幫 明明周圍都係人 點解偏偏係自己
死前的絕望好恐怖
不論身在何處,萬一遇上暴力襲擊,市民應時刻緊記「閃、避、求」。
閃──逃走。以安全路線逃走。
避──躲藏。如無法逃走,尋找掩護物躲藏。不要使用發聲或發光裝置。
求──舉報。在安全情況下致電999報警。

政府教㗎
樓豬呢啲正宗廢柴 得把口事後批判
盲撚咗?

個朋友一直救 個廚房佬一直保護 個保安即刻call control 報警
個討論唔係現場會做咩
係如果你代入2女的視覺 你會諗緊啲咩
你唔敢就收下把死人嘴
唔出聲無人當你啞嫁傻閪
講埋啲無聊野
佢自己都話自己唔會幫
然後問點解其他人唔幫
鍵盤戰士做到咁老實都真係少見
明明周圍咁多人點解冇人幫

其實你係有咩居心 咁都唔係帶風向
好心你講少句 冇人會想發生d咁既事
係呀
求撚其掉過去真係唔好幫好過
冇把握既去救咩人姐
幫手殺人
外國開槍啦,日日都有槍擊案,咪撚咁自我中心啦,只睇外國月亮特別圓
你慳啲啦,話咩唔係想踩香港人,咁你唔講嗰兩個女仔畀個唔識既男人捅幾十刀好絕望?係咁講話成個商場都係人啊冇人幫拖啊,如果有人幫拖就唔使死啊乜乜77。

你覺得受害人視角見周圍啲人唔幫手好絕望,你唔覺得受害人既視角只會見到個兇手襲擊?

有冇諗過目擊既人都係受害者之一?心理創傷唔係一兩日可以好返。係咪冇受襲就應該被指責?
呢句係代入果一刻兩女的視覺
換轉係自己果一刻會咁諗
老實講句 外國槍擊案啲人都係走先
其實真係
連登自2019 好多呢d人
心地好撚差
冇指責 自己都唔敢有咩資格指責?
只係死亡已經痛苦 想像緊如果我係其中一個女仔 係果一刻會諗咩
把刀咁撚長 咁撚尖 唔小心撞到下都爆江 你叫人過去幫手 期間唔小心被佢湯到下都仆街
你話生果刀就話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞