荷里活個肥妹係一個好朋友

753 回覆
5357 Like 43 Dislike
你喜la
人本來存在都沒有意義
Rest in peace
你一定排第一
你真係咪撚影衰主席個名
RIP
人生有一個咁嘅朋友真係唔話得. 願逝者安息🙏🏻
自己無意義就話人無意義
你喜就跳落去啦依家
Respect!
RIP
照顧完兩老同隻貓終老我冇所謂㗎
根本人類就係地球最大嘅災根
好敬重佢好勇敢
俾人屌咁多句我都冇所謂
因為你呢句我收聲
RIP🙏🏻🙏🏻
值得頒一個勳章
好似之前大陸唐山餐廳咁樣
女就救人
男就逃跑
你都on9
T唔tb係重點咩
走唔走都會ptsd
其實佢係咪 TB 你都溝唔到佢啲女

短頭髮個個女仔至少身邊有人冒着生命危險救佢

唔知你老豆老母會唔會呢 反正你可能一世都無伴侶
兩位死者屋企人/好朋友既感情,不敢想像
真 其實反攻先係保護到自己
有法律責任,分別純粹係普通人嘅懲戒+自新 Vs 白卡佬強制禁閉治療。

人哋有病,犯罪情況同普通人有意識咁殺人好唔同。 坐青山未必舒服得過坐監,而且治療時間未必短過你終身之後假釋。體諒佢有病未必有意識知道自做過乜,無普通殺人犯嘅犯罪紀錄咁解。

罪是無的,但要受嘅都係要受。目的唔係純粹為咗懲罰,同現代監禁一樣著重於改過(治療)。

死刑最大問題係無得翻案 同埋不論有心定無易都會製造大量冤案。 你想唔想有朝一日你或者你嘅屋企人,純粹因為 popo 嘅操心大意 或者係因為想盡早破案立功而被拎去祭旗?
唔介意嘅話,可以去有死刑而且仲會經常性執行嘅地區定居。

各地就算寧縱勿枉嘅原則下,間唔中都有新聞坐咗 2-30年監後終於為當年嘅偏見 或者 警察有意為立功而誣陷嘅人平反。 有啲喺無死刑嘅州份被判 400年,想坐到佢死都無得可以終身嚴可以假釋。

有死刑嘅話,呢堆甚至更多嘅人全部都係黑心執法者升職同換取榮譽嘅祭品。喺知道可以死無對証直接蓋棺定案嚟換升職、榮譽同省事偷懶後,絕對是一個玩忽職守同草菅人命嘅誘因。

極端啲喺菲律賓杜特意特俾警察對毒犯可以直接執行死刑, shoot before ask 嘅時代。結局係大量栽贓 同 無証據下聲稱符合死刑條件嘅即場射殺。
RIP 🙏🏻
人生無常
認真覺得,兇手受到仇基恐同言論煽動,潛移默化

美分已完,係咪應該認真考慮,躹躬道歉?
Rip 在天堂安息🙏🏻
RIP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞